Horner: Verstappen segíteni fogja Perezt Abu Dhabiban! - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappen segíteni fogja Perezt Abu Dhabiban!

HIRDETÉS
Támogatni fogja csapattársát, Sergio Perezt a világbajnoki 2. helyezést megszerzésében Max Verstappen – ezt nyilatkozta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner, aki állítja, a versenyzők átbeszélték a vasárnapi Brazil Nagydíjon történteket.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 10: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 10, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a 6. helyen ért célba az interlagosi futamon, a verseny hajrájában viszont hiába kérték többször is, nem engedte el maga mellett csapattársát, Perezt, akinek még téttel bír a 2022-es Forma-1-es idény hajrája, hiszen nagy csatában van az összetett 2. helyéért Charles Leclerc-rel.

A pletykák szerint Verstappen egy korábbi incidens miatt nem engedelmeskedett: holland sajtóhírek szerint a kétszeres világbajnok még a Monacói Nagydíjon rágott be Perezre, szerinte ugyanis a mexikói akkor, az időmérő edzésen szándékosan ütközött a korlátnak, megfosztva ezzel őt a javítás lehetőségétől.

A vasárnapi verseny után a Red Bull vezetősége átbeszélte Verstappennel a történteket, Christian Horner pedig világossá tette, a holland pilóta mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a hétvégi szezonzárón, Abu Dhabiban segítse Perezt a 2. hely megszerzésében.

„Olyasvalami ez, amit nyilvánvalóan megvitattunk zárt ajtók mögött, a versenyzők is átbeszélték” – magyarázta Horner. „Csapatként pedig minden erőnkkel Abu Dhabira fókuszálunk, Charles-nak és Checónak ugyanannyi pontja van, és mindent megteszünk azért, hogy támogassuk Checót a második hely megszerzésében, és nyilvánvalóan Max is elkötelezte magát emellett. Ami tehát minket illet, előre tekintünk, nem pedig hátra.”

„A lényeg szerintem az, hogy teljesen egyértelműen csapatként megyünk Abu Dhabiba, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy Checo a második helyen zárja ezt a világbajnokságot. És nyílt sisakos a küzdelem, azonos pontszámmal rendelkeznek, és amit csak lehet, megteszünk csapatként azért, hogy segítsük Checót a cél elérésében – és a csapatnak nyilvánvalóan Max is a része.”

„Csapatként tehát – és ezt Max is világossá tette – amit csak lehet, megteszünk, hogy elérjük ezt. Korábban soha nem tudott ilyen eredményt elérni az istálló, még a V8-as érában sem. Szóval izgalmas dinamikája lesz az abu dhabi hétvégének, idén a bajnokság második helyéért harcolunk majd.”

„Úgy gondolom, a versenyzők nagyon nyíltan átbeszélték ezt maguk között, nagyon-nagyon világosak voltak. Egy csapat vagyok, szóval nem fogom feltárni ennek a részleteit, de minden nagyon világos lett a végére. Megvitattuk zárt ajtók mögött, és azt gondolom, a versenyzők is nagyon egyértelműek ezzel kapcsolatban, tudják, mi a cél, és tisztázták a helyzetet egymás között, kezet ráztak, így a következő, abu dhabi versenyre fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!