Friss hírek

Horner: Verstappen sima pole-t szerzett volna, ha nincs Leclerc

Kényelmesen megszerezhette volna a rajtelsőséget a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen, ha Charles Leclerc megpördülése miatt nem kell elemelnie a lábát a gázról – ezt mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Verstappen a mai versenyt csak a második helyről kezdheti meg, miután a szombati időmérő edzésen 72 ezredmásodperccel alulmaradt a pole-t megszerző Carlos Sainzcal szemben. Bár a televíziós közvetítésből ez kimaradt, a holland pilóta a kvalifikációt követően elárulta, utolsó gyorskörében azért nem tudott a spanyol előtt végezni, mert a másik Ferrari megpördülése, illetve a sárga zászlók miatt el kellett vennie a gázt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, ha ez nincs, a világbajnoki címvédő kényelmesen megszerezhette volna a pole-t.

Hirdetés
 

„Charles-nak volt egy fél megpördülése, Max pedig elemelte a lábát a sárga zászlók miatt. Azt hiszem, 3-4 tizedet benne hagyott emiatt” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Viszont gratulálunk Carlosnak. Mindig is egy démon volt esőben! Amikor a juniorversenyzőnk volt, mindig nagyon erős volt ilyen körülmények között.”

„Egyszerűen örülök annak, hogy ott vagyunk az első sorban, Checo [Perez] pedig a másodikban.”

Horner említést tett Verstappen megpördüléséről is – a holland a Q3 elején forgatta meg a Red Bullt a Stowe kijáratán.

„Nem veszített köröket, de volt egy pillanat, amikor csinált egy 180 fokos fordulatot. És csak 2 másodpercet veszített, amikor átszelte a célvonalat – ez volt benne a nevetséges! Úgy tűnt, nagyon is kontroll alatt tartotta, pedig nem volt a terv része!”

„Max szereti keresni a határokat, egyszerűen kár érte, hogy az utolsó kört nem tudta rendesen megfutni. De a nehéz időmérő után jó eredmény az, hogy ott lehet az első rajtsorban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!