Friss hírek

Horner: Verstappennek Hamilton környékén sem kellett volna lennie

Két szerencsétlen bokszkiállás vezetett odáig, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütközött a múlt vasárnapi Olasz Nagydíjon – mutatott rá Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

A két bajnokaspiráns a monzai verseny 26. körében ütközött össze: Hamilton épp a bokszból érkezett vissza a pályára, mögötte pedig Verstappen azonnal támadásba lendült. Mivel egyikük sem akart engedni, végül összeütköztek és mindketten kiestek. A versenybírók úgy találták, főleg Verstappen volt hibás az incidens során, ezért a holland a jövő hétvégi Orosz Nagydíjon 3 rajthelyes büntetést kap majd.

A szerencsétlen helyzet úgy alakult ki, hogy Verstappen kerékcseréje nagyon lassúra sikeredett egy probléma miatt: a Red Bull versenyzője 11 másodpercig vesztegelt a bokszban, emiatt pedig Lando Norris mögé csúszott vissza.

Hamarosan aztán Hamilton is a bokszba hajtott, ám az ő kiállása is másodpercekkel tovább tartott, mint általában, a két versenyző így egymás mellé került a pályán. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy fogalmazott, Verstappennek Hamilton környékén sem kellett volna lennie.

„Volt egy nehéz bokszkiállásunk, problémánk támadt, szóval tovább állt bent, mint kellett volna. Nem is kellett volna Lewis közelében lennie” – mondta Horner.

„És aztán Lewisnak is volt egy problémája, enélkül simán visszajött volna Max elé. Emiatt kerültek végül abba a helyzetbe, hogy egymás ellen versenyeztek. És természetes, hogy mindketten mentek érte!”

Fotó: Mercedes

Amikor a Red Bull főnökét arról kérdezték, pontosan milyen gondjuk is volt a kerékcserénél, elárulta, „emberi hiba” történt, amit még vizsgálnak.

„Volt egy problémánk, amit még teljesen meg kell értenünk. Úgy tűnik, a jobb elsőnél volt a gond, és vélhetően emberi hiba történt. A kerék fent volt, minden készen állt, de sajnos az autót nem engedték ki. Alapvetően viszont a srácok fenomenálisan dolgoztak a bokszban. Most nem jött nekik össze a dolog.”

„De sajnos emiatt kerültünk ebbe a helyzetbe, mert amúgy Lewis környékén sem lettünk volna. És aztán nyilván a Mercedes is elszúrta Lewis kiállását, máskülönben simán visszajönnek elénk. De problémájuk volt, emiatt pedig a két versenyző egymás mellé került.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!