Horner: Verstappennek van egy hatodik érzéke esőben - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappennek van egy hatodik érzéke esőben

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of China

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, Max Verstappennek egyfajta hatodik érzéke van vizes pályán, és ezt a múlt vasárnapi Kínai Nagydíjon is megmutatta.

A holland versenyző már a tavalyi Brazil Nagydíjon is megvillogtatta tudását, amikor a vizes pályán elképesztő előzési manőverekkel kápráztatta el a nagyérdeműt.

Verstappen vasárnap, Sanghajban is remekelt: a vizes pályán már az első körben 9 autót előzött meg, és végül a 3. helyen ért célba.

„Úgy tűnik, egyfajta hatodik érzéke van esőben”

– mondta Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke.

„Egyáltalán nem lehet megfélemlíteni, és képes a pálya határait feszegetni, hogy megtudja, hol van tapadás.”

„Volt egy manőver, amit a 6-os kanyarban csinált meg kívülről. Egészen kiment kívülre, megelőzött 2-3 autót, majd visszahúzódott. Lenyűgöző volt.”

Amikor Hornert arról kérdezték, Verstappen hogy is áll minden idők legjobbjaihoz képest, a szakember így felelt: „Szerintem nagyon is ott van velük egy csoportban. Ez már nem véletlen. Láthatjuk, hogy a brazíliai nem csak egyszeri eset volt, és talán Bernie [Ecclestone] jó öreg öntözőrendszere hasznos lenne nekünk!”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Hirdetés

„Úgy nőtt fel, hogy vizes pályán gokartozott slick-gumikkal, kifejlesztett magának egyfajta ösztönt. Emlékszem, hogy Sebasitan [Vettel] is fantasztikus volt esőben. Az első versenyen, amit megnyert, kiemelkedő volt. De a nagyszerű versenyzők mindig kiemelkednek esős körülmények között. Láthattuk ezt Lewis [Hamilton] esetében is 2008-ban, Silverstone-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!