Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: Verstappennél magabiztosabb versenyzővel nem dolgoztam még

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner a minap egy interjúban elárulta, soha nem dolgozott még annyira magabiztos versenyzővel pályafutása során, mint Max Verstappen.

A holland versenyző idén a Mercedesek elsőszámú kihívójává lépett elő, habár a Red Bull a teljesítmény tekintetében jócskán elmarad a világbajnok istállótól – Verstappen sorozatban hat dobogós eredményt szerzett.

Bár a Red Bullt irányító Christian Horner korábban sorozatban négy világbajnoki címet szerzett Sebastian Vettellel, a minap egy interjúban kifejtette, Verstappennél eltökéltebb pilótával még nem találkozott.

„Nagyon nehéz versenyzőket összehasonlítani egymással, de ő kiemelkedő” – mondta a RaceFans című lapnak adott exkluzív interjúban a csapatfőnök.

„Soha nem találkoztam még nagyobb önbizalommal és eltökéltséggel rendelkező versenyzővel. Az a szint, amit most nyújt, kiemelkedő. Amit elért az idei autóval, az óriási eredmény – versenygépünk ugyanis tompa, mert nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Mercedesek. Szóval legyőzni egy Mercedest, harcolni velük a győzelemért, és nyilván megnyerni a Silverstone-i futamot, hatalmas bizonyíték az ő képességeire.”

„Nem lehet őt összehasonlítani Vettellel, Ricciardóval, vagy bármelyik más pilótával.”

Verstappen jelenlegi szerződése 2023 végéig szól a Red Bullnál, Horner pedig tudja, megfelelő környezetet kell biztosítaniuk versenyzőjüknek ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcolhassanak.

„Hisz a csapatban, és élvezi a csapattal való munkát. Látja, hogy mit csinálunk. Látja, hogy 2022 nagyon más lesz. Szóval hiszünk egymásban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!