Friss hírek

Horner Verstappent dicséri: Hibátlanul és éretten versenyzett

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nagyon büszke versenyzőjére, Max Verstappenre, amiért az Orosz Nagydíjon a dobogó második fokára állhatott fel.

Verstappen az időmérő edzésen is remekelt: a holland pilóta Lewis Hamilton mögött a 2. rajtkockát szerezte meg, azonban a rajt nem sikerült túl jól számára, és visszacsúszott a 3. helyre. 

Lewis Hamiltont azonban megbüntették a futam előtti szabálytalan rajtprocedúrák miatt, így a bokszkiállások során Verstappen a brit elé került – és ez így is maradt a futam végéig. 

„A második hely fantasztikus eredmény Max számára. Lewis büntetése segített nekünk” – ismerte el Horner. 

„Max az összes teljesítményt kihozta az autóból, amit csak lehetett – az egész hétvége során. Ez az eddigi legjobb eredményünk ezen a pályán. Max teljesítményével elégedettek lehetünk, ez egy hibátlan, érett és megfontolt versenyzés volt részéről.”

Az istálló másik pilótája, Alexander Albon a 15. helyről vágott neki az Orosz Nagydíjnak – mivel váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetést kapott –, majd a futam is nehezen indult számára, végül azonban a pontszerző 10. pozícióban zárt. 

„Alex a 15. helyről indult, miután kapott egy rajtbüntetést a váltócsere miatt” – foglalta össze az eseményeket Horner. „Az első körben visszacsúszott, de aztán a biztonsági autóval volt egy ingyen kiállásunk – csak egy helyet veszítettünk, amikor a lágyakról a keményekre váltottunk, és ezekkel már sokkal kényelmesebben érezte magát az autóban. Aztán néhány remek előzéssel előrébb tudott jönni a mezőnyben.

„A csapat fantasztikus kerékcseréket teljesített, és a 6 év alatt ez a legjobb eredményünk a szombati első sorral és a vasárnapi második hellyel, szóval remek érzés, hogy trófeával a kezünkben távozunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!