Horner: Verstappent egy versenybaleset miatt büntették meg - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappent egy versenybaleset miatt büntették meg

HIRDETÉS
A Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem érdemelt büntetést versenyzőjük, Max Verstappen a vasárnapi Brazil Nagydíjon, amiért összeütközött Lewis Hamiltonnal.
Lewis Hamilton Mercedes Max Verstappen Red Bull crash

A két versenyző az első biztonsági autós periódust követő újraindításkor akaszkodott össze egymással: Verstappen az első kanyar féktávján kívülről próbálta megelőzni Hamiltont, a két autó azonban összeért a 2-es kanyarban, így mindketten rengeteg pozíciót veszítettek. A balesetben Verstappen és Hamilton autója is megsérült, előbbi versenyzőnek a bokszba is ki kellett hajtania új első szárnyért.

A versenybírók természetesen megvizsgálták az incidenst, és végül úgy ítélték meg, hogy túlnyomórészt Verstappen volt a hibás – így a kétszeres világbajnok 5 másodperces időbüntetést kapott. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont azt mondja, szerinte Hamilton nem hagyott neki elegendő helyet.

„Az volt a gondolatom, hogy egy kicsit több helyet érdemelt volna, mint amennyit kapott” – mondta a Red Bull-főnök. „Lewis adhatott volna neki egy kicsit több mozgásteret, mivel Max előrébb volt a balosban.”

„Balszerencsés helyzet volt, szerintem ez az egyetlen incidens, amelyben Maxnak része volt idén. Szóval sajnálatos, Maxot hozták ki hibásnak, 5 másodperces büntetést kapott, ami csak még többet ártott a versenyünknek. Nagyon frusztráló volt.”

„Ami minket illeti, eleve kiábrándító volt a sérülés, és az, hogy rengeteget veszített a köridőből, így Max nagy hátrányba került. Meglepett bennünket a büntetést, mert lényegében egy versenybalesetért kapta azt.”

Hamilton végül a 2., Verstappen a 6. helyen zárta a szezon utolsó előtti versenyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!