Horner: Verstappent keményebben büntetik - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappent keményebben büntetik

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Max Verstappent idén keményebben szankcionálják a Forma-1-ben, mint ellenfelét, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont. A szakember azt reméli, tiszta és fair küzdelmet látunk majd Abu Dhabiban.

Az előttünk álló hétvégén rendezik meg a 2021-es szezon utolsó versenyét, melyre Verstappen és Hamilton azonos pontszámmal érkezik meg.

Az elmúlt hétvégén, Szaúd-Arábiában a Forma-1 történetének egyik legmegosztóbb versenyét láthattuk, ahol a két bajnokesélyes már-már vérre menő csatát vívott egymással.

 

Persze nem ez volt az első nyílt sisakos küzdelmük idén, ráadásul több alkalommal össze is ütköztek a szezon során. A legutóbbi hétvégén Verstappen kétszer is büntetést kapott, miközben Hamilton kétes manővereit nem szankcionálták. A világbajnoki címvédő a vasárnapi verseny során riválisát „őrültnek” nevezte a rádión keresztül.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont Verstappen védelmére kelt.

„Az biztos, hogy nem őrült” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a The Times című lapnak. „Van két srác, eltérő életkorúak, és a motorsport legnagyobb díjáért versenyeznek. Lewis 36 éves, 8. világbajnoki címére hajt. Max pedig az első próbálja megszerezni.”

„Azt gondolom, Lewis rendkívül sok tapasztalattal rendelkezik, és használja is azt. Ravasz versenyző.”

Horner azt mondja, számukra az a zavaró, hogy Verstappen általában keményebb büntetéseket kap.

„Frusztráló a dolog. Kicsit zavaró is. Néhány incidenst büntetnek, néhányat nem. Maxot általában keményebben szankcionálják, főleg, ha visszatekintünk az elmúlt hétvégére.”

„Max teljesen következetes az első versenytől kezdve. Kerék a kerék ellen csatázik bármely versenyzővel. Szívből versenyez. Nézzék csak meg a szaúd-arábiai újraindításnál! Vagy néhány előzését az idei évből. Rendkívüli bátorságot és elkötelezettséget mutatott. Ő ilyen versenyző. Ezért is imádjuk őt. Ezért választották meg egy független felmérésben a legnépszerűbb, a legizgalmasabb versenyzőnek a Forma-1-ben. Enélkül a hozzáállás nélkül, enélkül a DNS nélkül Max Verstappen nem lenne az a versenyző, aki. Ösztönösen küzd, mindig ilyen volt, és remélhetőleg mindig ilyen is lesz.”

Ami a hétvégi szezonzárót illeti, Horner reméli, tiszta küzdelmet vívnak majd a bajnokesélyesek. Arra a kérdésre, hogy valaha is beszélt Verstappennel a szabályokról, a szakember kifejtette: „Volt számos diskurzusunk erről.”

„Ahhoz, hogy első légy, először célba kell érned. Ez volt a mantránk a szezon során. És emlékezzünk, nem Max volt az, aki belement Lewisba Silverstone-ban. A versenybírók Lewist találták bűnösnek, amiért nekiment Maxnak.”

„Mindkettejüknek megvoltak a momentumai idén. Monzában a fordítottja történt. Kemény versenyeik voltak. Kerék a kerék elleni csatákat vívtak. De azt gondolom, a rajongók miatt is fair és tiszta versenyt szeretnénk látni az utolsó futamon, győzzön a jobb csapat, a jobb versenyző!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!