Horner: Verstappent kiütötték Silverstone-ban, Monzában pedig beindult a PR-gépezet - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappent kiütötték Silverstone-ban, Monzában pedig beindult a PR-gépezet

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint óriási a különbség Lewis Hamilton és Max Verstappen idei két incidense között. A szakember szerint versenyzőjüket Silverstone-ban kiütötte ellenfele, míg a monzai esetnek túl nagy feneket kerített a „PR-gépezet”.
2021 Italian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Max Verstappen crash

Hamilton és Verstappen idén rendkívül kiélezett küzdelmet folytat a világbajnoki címért: 6 versennyel a szezon vége előtt mindössze 6 pont választja el egymástól a két versenyzőt, pályán zajló küzdelmük pedig már két balesetet is eredményezett.

A Brit Nagydíjon Lewis Hamilton próbálta megelőzni Verstappent, a Copse nevű gyors jobbosban azonban a két autó összeért, a holland pilóta pedig óriási sebességgel csapódott a falnak. Bár helikopterrel kórházba szállították, szerencsére nem sérült meg komolyan.

A két bajnokaspiráns aztán Monzában is egymásra talált: itt Verstappen próbálta előzni Hamiltont, a címvédő azonban nem hagyta magát, és mindketten a sóderágyban kötöttek ki úgy, hogy a holland Red Bullja a Mercedes tetején állt meg.

A minap a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner beszélt a két incidensről.

„Nyilván borzasztóan frusztrált volt silverstone-i események miatt, mert elvégezte a kemény munkát” – mondta a szakember Verstappennel kapcsolatban a Channel 4 televíziós csatornának.

„Megnyerte a sprintfutamot, megszerezte a pole-t a főversenyre, és tartotta magát a rajtnál is. Egész hétvégén előnyt jelentett itt a 2. rajthely, mégis tartani tudta magát.”

„Nyilván nagyon szoros volt a Wellington-egyenesben, és aztán jött a rendkívül komoly baleset, 51G. Eltört az ülése, és szerintem őt is kiütötte, és kétségkívül ez volt pályafutása legnagyobb balesete.”

„Nehezen emésztette meg, rendkívül csalódott volt, hogy cserbenhagyta a csapatot, és hogy egy ilyen baleset a költségplafon világában történt meg, szóval rendkívül komoly károk is keletkeztek.”

„De gyorsan leporolta magát, és hétfőn azt mondta, ’ha újra versenyeznem kellene ma, képes lennék rá. Sérülten és zúzottan, és bár fájna egy kicsit, képes lennék rá’.”

Hirdetés

Horner beszélt arról is, súlyosságát tekintve szerinte a két baleset össze sem hasonlítható egymással.

„Azt gondolom, a két baleset nagyon más volt. Max Silverstone-ban 51G-vel csapódott a falnak, 260 km/h-s tempóval, kiütötték és helikopterrel vitték kórházba. Nagy a különbség ezen baleset, illetve a monzai incidens között, ahol érezhette, mikor még az autóban ült, hogy Lewis próbál kitolatni alóla.”

„Tudta, hogy Lewis teljesen rendben van. Sőt, az az orvosi autó még csak nem is látta szükségét annak, hogy a baleset helyszínére menjen. Szóval szerintem teljesen más forgatókönyv volt.”

„Persze nagy feneket kerítettek neki, a PR-gépezet mozgásba lendült, de versenybaleset volt. Tudta, hogy Lewis teljesen rendben van. Érezte, hogy próbál kitolatni a sóderágyból. Szóval csalódott volt, hogy elveszítette a lehetőségét egy nagyszerű eredménynek Monzában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!