Horner: Vettel csak jobb lesz, Räikkönen még ellenfél - F1VILÁG.HU

Horner: Vettel csak jobb lesz, Räikkönen még ellenfél

HIRDETÉS

Christian Horner a minap egy interjúban elárulta, egyáltalán nem aggódnak amiatt, hogy világbajnok versenyzőjük, Sebastian Vettel úgy dönt, egy másik csapatnál folytatja pályafutását a királykategóriában.



A Red Bull Racing Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner a minap egy interjúban elárulta, egyáltalán nem aggódnak amiatt, hogy világbajnok versenyzőjük, Sebastian Vettel úgy dönt, egy másik csapatnál folytatja pályafutását a királykategóriában.

A háromszoros világbajnokot a múltban számos alkalommal összefüggésbe hozták már a Ferrarival, a legfrissebb pletykák szerint pedig a Mercedes is kivetheti rá hálóját, a brackley-i gárda nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda ugyanis szívesen látná őt az Ezüstnyilaknál.

Christian Horner azonban nem aggódik, Vettel ugyanis remekül érzi magát a Red Bullnál.

„Melyik csapat ne akarná Sebastiant?” – tette fel a kérdést a szakember a Sport Bild című német lap hasábjain.

„De már nagyon régóta tagja a Red Bull családjának, folyamatosan emelkedtünk fel vele. Sebastian fantasztikus. És a fejlődése még messze nem ért véget. Azt hiszem, a legjobbat még nem láttuk tőle. Szóval szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna, hiszen fontos része a mi sikereinknek.”

„Nem is a szerződés hosszáról van itt szó, sokkal inkább arról, hogy a felek mennyire érzik jól magukat egymással. Seb jól érzi itt magát, és mi is szeretünk vele dolgozni. És kétségkívül úgy érezzük, hogy ez még nagyon sokáig így marad.”

Horner a Servus TV-nek adott interjújában kitért arra is, egyelőre még nem tudják, ki lesz a háromszoros világbajnok csapattársa 2014-ben.

A Red Bull számos lehetőséget mérlegel majd, ugyanakkor jelenlegi versenyzőjüknek, Mark Webbernek is kiváló esélyei vannak arra, hogy a Milton Keynes-i alakulatnál maradjon.

Hirdetés

Azt követően, hogy a Red Bull versenyzői a Maláj Nagydíjon csúnyán összerúgták a port, szóba került Kimi Räikkönen neve is.

„Kimi remek munkát végez, jelen pillanatban nagyon erős” – mondta Horner a „Jégemberrel kapcsolatban.

„De saját versenyzőinkre összpontosítunk – Kimi most egy ellenfél, akit le akarunk győzni. A nyári késő felében érkezik el a megfelelő idő arra, hogy a versenyzőkről kezdjünk el értekezni.”

Természetesen a Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is esélyesek lehetnek Webber esetlegesen megüresedő helyére. Előbbi versenyző Hornerrel együtt nemrég részt vett a Servus TV legutóbbi felvételén, amikor nekiszegezték a kérdést.

„Fogalmam sincs. Te mit gondolsz erről, Christian?” – passzolta is gyorsan át a 23 esztendős versenyző a labdát a Red Bull csapatfőnökének, aki eképp válaszolt: „Daniel egy nagyon-nagyon tehetséges versenyző. A Red Bull tehetségkutató programjából érkezett, és nagyszerű munkát végez. Rajta tartjuk a szemünket.”

„Ugyanakkor azt is figyeljünk, hogy miképp dolgozik Jean-Eric Vergne, és jó látni, hogy ők ketten folyamatosan fejlődnek. Danielnek voltak már nagyszerű versenyei, Kínában például nagyon erős volt.”

„A Toro Rosso célja, hogy fejlődjenek a versenyzők, hogy aztán esélyesek legyenek a Red Bull ülésére, mint ahogy Sebastian Vettel esetében történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!