Horner: Vettel erős csapattársat akar, nem fél senkitől - F1VILÁG.HU

Horner: Vettel erős csapattársat akar, nem fél senkitől

HIRDETÉS

Egy erős és gyors csapattársat szeretne magának 2014-re a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – ezt mondta a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint mindhárom jelöltjük rendelkezik azzal a tudással, ami szükséges ahhoz, hogy egy világbajnok csapat versenyzője legyen.


Egy erős és gyors csapattársat szeretne magának 2014-re a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – ezt mondta a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint mindhárom jelöltjük rendelkezik azzal a tudással, ami szükséges ahhoz, hogy egy világbajnok csapat versenyzője legyen.

A szakember korábban többször elmondta már, az év végén távozó Mark Webber utódja a Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen hármasból kerül majd ki. Döntés a nyári szünetben várható, a vezérkar ekkor ül majd le egyeztetni a folytatásról.

Horner elárulta, közösen próbálják majd megtalálni a lehető legjobb megoldást, a döntést azonban Dietrich Mateschitz tulajdonos hozza majd meg.

„Dietriché lesz az utolsó szó, de természetesen összeülünk majd előtte, és megvitatjuk, mi lenne a legjobb megoldás a csapatnak a jövőben” – mondta a szakember a Motorsport-Magazin.com című német szaklapnak adott interjújában, majd amikor arról kérdezték, jót tenne-e a csapatnak, ha Sebastian Vettel csapattársa jövőre egy másik világbajnok, Kimi Räikkönen lenne, így felelt.

„A két leggyorsabb versenyzőt akarjuk, és fontos, hogy a legjobbat hozzák ki egymásból akkor, amikor egyfajta egészséges rivalizálás folyik csapaton belül. Szerintem mindegyik potenciális jelölt meg tudna birkózni ezzel.”

Horner elmondta, a Toro Rosso ifjoncai, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is sokat fejlődtek az elmúlt években, éppen ezért jó eséllyel pályáznak Webber megüresedő helyére.

„Mióta Sebastian csatlakozott a csapathoz, nem volt szükségünk új versenyzőre. Most olyan helyzetbe kerültünk, hogy meg kell találnunk Mark utódját. Úgy gondolom, a Toro Rosso versenyzői nagyon tehetségesek, és megérdemlik a helyüket. Természetesen szorosan figyelemmel kísérjük fejlődésüket. Egy kicsit azonban nehéz megítélni teljesítményüket a Toro Rosso rendelkezésére álló technológia miatt, adatcserére ugyanis nincs lehetőség a két csapat között. Viszont láttuk, hogy mindketten nagyon sokat fejlődtek az elmúlt 18 hónapban, így mindketten nagyon komoly jelöltnek számítanak a Red Bull ülésére.”

A Red Bull utoljára Sebastian Vettelt szerződtette csapatába, aki korábban a Toro Rosso versenyzőjeként futamot is tudott nyerni. Horner elárulta, most nyilván jóval nagyobb a tét, hiszen azóta már a Milton Keynes-i gárda élcsapattá nőtte ki magát.

„Akkoriban még nem volt győztes csapatunk. Szóval sokkal kisebb volt a kockázat. Ma már több minden forog kockán.”

Hirdetés

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, Vettel véleményét is kikérik majd, ám biztos abban, hogy a német versenyző egy nagyon gyors csapattársa vágyik.

„Minden bizonnyal beszélünk Sebastiannal is, megkérdezzük az ő véleményét is. Vannak ugyanis olyan dolgok a pályán, amiket mi kívülről nem tudunk megítélni. Ő egy oszlopos tagja ennek a csapatnak, szóval számít a véleménye. De végül a csapat fog dönteni.”

„Szerintem ő olyasvalakit szeretne, akivel keményen meg kell küzdenie. Sebastian nem fél senkitől. Egy olyan csapattársat akar, aki rendesen meghajtja, és olyan keményen dolgozik, mint ő – azért, hogy a csapat és az autó is fejlődjön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!