Horner: Vettel erős csapattársat akar, nem fél senkitől

Egy erős és gyors csapattársat szeretne magának 2014-re a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – ezt mondta a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint mindhárom jelöltjük rendelkezik azzal a tudással, ami szükséges ahhoz, hogy egy világbajnok csapat versenyzője legyen.


Egy erős és gyors csapattársat szeretne magának 2014-re a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – ezt mondta a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint mindhárom jelöltjük rendelkezik azzal a tudással, ami szükséges ahhoz, hogy egy világbajnok csapat versenyzője legyen.

A szakember korábban többször elmondta már, az év végén távozó Mark Webber utódja a Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen hármasból kerül majd ki. Döntés a nyári szünetben várható, a vezérkar ekkor ül majd le egyeztetni a folytatásról.

Horner elárulta, közösen próbálják majd megtalálni a lehető legjobb megoldást, a döntést azonban Dietrich Mateschitz tulajdonos hozza majd meg.

„Dietriché lesz az utolsó szó, de természetesen összeülünk majd előtte, és megvitatjuk, mi lenne a legjobb megoldás a csapatnak a jövőben” – mondta a szakember a Motorsport-Magazin.com című német szaklapnak adott interjújában, majd amikor arról kérdezték, jót tenne-e a csapatnak, ha Sebastian Vettel csapattársa jövőre egy másik világbajnok, Kimi Räikkönen lenne, így felelt.

„A két leggyorsabb versenyzőt akarjuk, és fontos, hogy a legjobbat hozzák ki egymásból akkor, amikor egyfajta egészséges rivalizálás folyik csapaton belül. Szerintem mindegyik potenciális jelölt meg tudna birkózni ezzel.”

Horner elmondta, a Toro Rosso ifjoncai, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is sokat fejlődtek az elmúlt években, éppen ezért jó eséllyel pályáznak Webber megüresedő helyére.

„Mióta Sebastian csatlakozott a csapathoz, nem volt szükségünk új versenyzőre. Most olyan helyzetbe kerültünk, hogy meg kell találnunk Mark utódját. Úgy gondolom, a Toro Rosso versenyzői nagyon tehetségesek, és megérdemlik a helyüket. Természetesen szorosan figyelemmel kísérjük fejlődésüket. Egy kicsit azonban nehéz megítélni teljesítményüket a Toro Rosso rendelkezésére álló technológia miatt, adatcserére ugyanis nincs lehetőség a két csapat között. Viszont láttuk, hogy mindketten nagyon sokat fejlődtek az elmúlt 18 hónapban, így mindketten nagyon komoly jelöltnek számítanak a Red Bull ülésére.”

A Red Bull utoljára Sebastian Vettelt szerződtette csapatába, aki korábban a Toro Rosso versenyzőjeként futamot is tudott nyerni. Horner elárulta, most nyilván jóval nagyobb a tét, hiszen azóta már a Milton Keynes-i gárda élcsapattá nőtte ki magát.

„Akkoriban még nem volt győztes csapatunk. Szóval sokkal kisebb volt a kockázat. Ma már több minden forog kockán.”

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, Vettel véleményét is kikérik majd, ám biztos abban, hogy a német versenyző egy nagyon gyors csapattársa vágyik.

„Minden bizonnyal beszélünk Sebastiannal is, megkérdezzük az ő véleményét is. Vannak ugyanis olyan dolgok a pályán, amiket mi kívülről nem tudunk megítélni. Ő egy oszlopos tagja ennek a csapatnak, szóval számít a véleménye. De végül a csapat fog dönteni.”

„Szerintem ő olyasvalakit szeretne, akivel keményen meg kell küzdenie. Sebastian nem fél senkitől. Egy olyan csapattársat akar, aki rendesen meghajtja, és olyan keményen dolgozik, mint ő – azért, hogy a csapat és az autó is fejlődjön.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS