Költségplafon-ügy

Horner: Vettel jobbat érdemel a középmezőnynél

Korábbi csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel tökéletes pillanatot választott a visszavonulására. Christian Horner biztos benne, hogy a német még nagy dolgokat fog véghezvinni az életében, hiszen a Red Bullnál is a rekordok érdekelték.

Vettel a Magyar Nagydíj előtti csütörtökön jelentette be, hogy az idei lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben, év végén visszavonul az Aston Martintól, hogy több időt tölthessen családjával és a számára egyre fontosabb társadalmi ügyekkel. A paddockban mindenki kedves szavakkal emlékezett meg a német karakteréről és a sportban tett hatásáról, és így tett a Red Bull csapatfőnöke, Horner is, akivel közösen Vettel legnagyobb sikereit érte el, hiszen 2010 és 2013 között négyszeres világbajnok lett a Milton Keynes-i istállóval.

„Megtiszteltetés volt őt a csapatunkban tudni, nagyszerű dolgokat értünk el közösen. Láthattam, ahogyan fiúból fiatalemberré érik, és már ekkor kitűnt, hogy szigorú elvek mentén, erős meggyőződésekkel él” – idézi Hornert a Motorsport. „Ezt a karrierje utolsó szakaszában mutatta meg leginkább, hiszen számos dolog mellett kiáll, amelyekben hisz, nagyon helyesen. Nagyon privát életet én, fontos számára a családja. De örömmel látom, hogy nemrég megjelent az Instagramon!”

Hirdetés
 

„Noha az F1-es karrierje véget ér, biztosan számos célt el szeretne még érni az életben. Szomorú lenne, ha nem látnánk őt többé, de biztos vagyok benne, hogy nagyszerű tetteket fog még véghez vinni.”

Vettel utoljára 2019-ben, a Szingapúri Nagydíjon nyert futamot. 2020-ban aztán részese volt a Ferrari fennállása egyik leggyengébb szezonjának, majd a következő évre az Aston Martinhoz igazolt, ahol viszont a komoly pénzügyi befektetések ellenére sem jöttek az eredmények, noha a német azért szerzett egy második helyet tavaly Bakuban – és dobogóra állt még a Hungaroringen is, amit később elvettek tőle.

„Nem jó azt látni, hogy a középmezőnyben köröz, nem azt érdemli, hogy ott legyen. Szerintem ez volt a megfelelő pont a számára, hogy azt mondja, ideje kiszállni az F1-ből” – vélekedett Horner.

„Amiben Seb a kezdetektől fogva kimagasló volt, az a koncentrációja. A munkamorálja teljességgel germán. Sokat dolgozott, sokáig dolgozott, emellett remek humorérzékkel is rendelkezett, ami jól illeszkedett egy brit csapathoz – azonnal magáévá tette a kultúránkat. Minden területen megnyerő volt, olykor csokit hozott a titkárnőknek, máskor a garázsban használt szlenget sajátította el – a cockney dialektusa legendássá vált!”

„És teljesen lehengerlő volt azokban az autókban, amelyeket abban az időszakban építettünk. Boldog idői voltak azok az F1-nek komoly ellenfelekkel, nagy csapatokkal kellett megküzdenünk, és kimagasló sikerek születtek. Ő pedig egy ponton már nem is csak az eredményeket, hanem a rekordokat is hajszolni kezdte, amelyek igazán sokat jelentettek számára.”

Vettel 53 győzelmet szerzett karrierje során, amivel harmadik helyen áll az örökranglistán. Máig ő a legfiatalabb világbajnok és pole-pozíciós, ezektől Max Verstappen sem tudta őt megfosztani. A német legkiemelkedőbb rekordja viszont alighanem az, hogy a 2013-as szezon végén kilenc egymást követő Forma-1-es versenyt is megnyert, ilyen sorozata pedig senkinek nem volt még a sportban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Vettel jobbat érdemel a középmezőnynél
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!