Költségplafon-ügy

Horner: Vettel jön nekünk egy sörrel

Folyamatos hibák Daniel Ricciardónál, maximális teljesítmény Max Verstappennél – így összegezte a szezonnyitó nagydíjat Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.


Folyamatos hibák Daniel Ricciardónál, maximális teljesítmény Max Verstappennél – így összegezte a szezonnyitó nagydíjat Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Ricciardo számára rémálomba illő verseny volt a hazai nagydíja: az időmérőn autót tört, váltót kellett cserélni a versenygépében, a rajtrácsra történő kivezető körén a váltószenzorral voltak problémái, majd végül egy üzemanyagcella-meghibásodás miatt kellett kiállnia a versenyből.

Hirdetés
 

„Bosszús versenykezdet volt Daniellel, miután akadt egy problémánk, amit úgy tűnik, hogy egy váltószenzor okozott, így a kivezető körön hatodik sebességfokozatban megállt az autó. Hihetetlen mentést végeztek a szerelők, hogy újra versenybe küldjék őt, senki nem adta fel a munkát, hogy újra pályán lehessen az autó” – nyilatkozta Horner.

„Ezt követően pedig a biztonsági autóban bíztunk, hogy felzárkózzunk. Aztán úgy döntöttünk, hogy gyűjtjük a kilométereket és az információkat. Sajnos a 28. körben újra problémája akadt, ezúttal egy üzemanyagcellával, amit még meg kell értenünk pontosan.”

Verstappent mindemellett meglepte a Red Bull teljesítménye, hiszen tudta tartani a tempót az előtte autózó Kimi Räikkönennel. Horner elmondta, a fiatal pilóta hibátlan teljesítményt nyújtott.

„Max nagyon éretten versenyzett. Mindent megtett, amit kértünk tőle, és az ötödik hely volt az optimális teljesítmény a mai napon” – folytatta Horner.

Verstappen nemcsak a Red Bullnak, de a Ferrarinak is örömet szerzett a mai napon: Hamilton a kerékcseréjét követően nem tudta megelőzni a hollandot, időt veszített mögötte, így Vettel a bokszban a brit elé tudott kerülni. Horner gratulált egykori versenyzőjének, és várja a „köszönetnyilvánítást” tőle.

„Gratulálok Sebastiannak, úgy gondolom, hogy jön nekünk egy sörrel (!), de igazán erős teljesítményt nyújtott a versenyen” – viccelődött a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Vettel jön nekünk egy sörrel
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!