Horner: Vettel nem hagyta, hogy megzavarják - F1VILÁG.HU

Horner: Vettel nem hagyta, hogy megzavarják

HIRDETÉS

Elképesztő módon hagyta figyelmen kívül a riválisok piszkos játszmáit 2012-ben a Red Bull háromszoros világbajnoka, Sebastian Vettel – állítja a gárdát irányító Christian Horner.



Elképesztő módon hagyta figyelmen kívül a riválisok piszkos játszmáit 2012-ben a Red Bull háromszoros világbajnoka, Sebastian Vettel – állítja a gárdát irányító Christian Horner, aki szerint versenyzőjük bizonyította, méltó az újabb bajnoki címre.

Vettel hatodikként ért célba a Brazil Nagydíjon, így 3 ponttal felülmúlta a Ferrari versenyzőjét, Fernando Alonsót az összetettben, így sorozatban harmadik világbajnoki címét is megszerezte.

A német versenyző a versenyt követően említést tett azokról a piszkos trükkökről, melyekkel a rivális csapatok megpróbálták megnehezíteni a Red Bull dolgát. Bár konkrétan nem tért ki arra, mire is gondol pontosan, vélhetően azokra a pletykákra, melyek szerint tárgyalásban áll a Ferrarival, vagy azokra vizsgálatokra, melyeket az ellenfelek nyomására indított ellenük a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, lenyűgözte, ahogy versenyzőjük kezelte az ilyen dolgokat a szezon során.

„Úgy gondolom, volt pár riválisa, aki így szerette volna megnehezíteni a dolgát, de ez része ennek a sportágnak” – mondta a szakember.

„Sebastian megmutatta karakterének valódi erejét, mivel nem hagyta, hogy befolyásolják az ilyen dolgok. Megpróbálták lélektanilag megnehezíteni a dolgát, ő azonban nem hagyta, hogy elvonják a figyelmét.”

A szakember úgy véli, idén történetük legnagyobb sikerét érték el, mivel a szezon során a Red Bullnak komoly előrelépéseket kellett tenni annak érdekében, hogy ki tudják hívni a ferraris Fernando Alonsót a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

„Véleményem szerint több szempontból is az idei vb volt a legjobb, Sebastiannak keményen meg kellett küzdenie érte. Mentális képessége mindig lenyűgöző volt, idén viszont elért egy újabb szintet. A nyári pihenő után hátránya még 39 pont volt, és aztán megnyert 4 versenyt egyhuzamban, ez pedig lenyűgöző.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!