Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: Vettel „nem lesz híján a lehetőségeknek” az F1-ben

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Sebastian Vettel „nem lesz híján lehetőségeknek”, ha 2021-ben folytatni akarja a versenyzést a száguldó cirkuszban.

A Ferrari két hete jelentette be, nem hosszabbítja meg a német pilóta év végén lejáró szerződését, így Vettel az idei szezont követően távozik a csapattól.

Azt továbbra sem tudni, mik Vettel tervei a jövőre nézve, ám nem lesz könnyű versenyképes autót találnia magának. Úgy hírlik, a német szeretne a Mercedeshez szerződni, ha viszont ez nem jön össze, kész hátat fordítani az F1-nek.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója néhány napja elismerte, Vettel náluk is érdeklődött, ám az osztrák istállónál nincs hely a négyszeres világbajnok számára, Max Verstappen szerződése ugyanis  2023 végéig szól, és Alex Albonnal is elégedett a csapat.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a The Race című lapnak nyilatkozva a minap elárulta, izgatottan figyelte az elmúlt hetek eseményeit – főleg úgy, hogy az ő csapata teljes mértékben kimaradt az eseményekből.

„Igen, főleg ez a forgatókönyv tetszett, hogy kimaradtunk mindenféle spekulációból. Nagyszerű, hogy Max szerződését már az új év előtt lerendeztük, és Alex is nagyszerű munkát végez. Szóval nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi felállásunkkal” – nyilatkozta a szakember.

„Kár lenne, ha Sebastian végül távozna a Forma-1-ből, de hihetetlen pályafutás van már mögötte. Óriási sikereket ért el, és ismerve őt meggyőződésem, hogy nagyon alaposan átgondolta a döntését.”

„Nagyon becsületes, kiváló erkölcsi képességekkel rendelkezik, és csak ő tudja, mit akar csinálni a jövőben.”

„Ha folytatni akarja az F1-ben, meggyőződésem, hogy nem lesz híján lehetőségeknek. De arról már nyilván döntött, hogy a Ferrarinál töltött ideje véget ér az év végén, szóval minden, amit tehetünk, hogy a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve.”

Arra a kérdésre, hogy Vettelt, vagy inkább Fernando Alonsót tudja elképzelni a Renault csapatánál, Horner nem válaszolt, azt azonban elmondta, hogy a francia istálló nem tűnik túl vonzó lehetőségnek, figyelembe véve, hogy Daniel Ricciardo év végén a McLarenhez távozik.

Vettelt egyébként az Aston Martin csapatával is összefüggésbe hozták, Horner azonban rámutatott, még a Mercedes sem jelentette be 2021-es felállását.

„Ne felejtsük el, hogy a Mercedesnél is van még egy hely a jövő évre – hogy mindkét fél számára kedvező lenne-e ez, azt viszont nem tudom” – magyarázta a szakember.

A Renault-tól távozó Ricciardóval kapcsolatban Horner azt mondta: „Kaptam tőle egy üzenetet múlt héten. Rendszeresen beszélünk egymással.”

„Biztos vagyok benne, hogy megvannak a Renault-tól való távozásának okai így 12 hónap után. Idén még egy versenyt sem teljesítettünk, ő viszont már átugrott a McLarenbe.”

„Ezeknek a srácoknak megvannak az okaik. Felnőttek, maguk hozzák a döntéseiket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!