Friss hírek

Horner: Vettel visszatérése? Nagyon valószínűtlen!

SHANGHAI, CHINA - APRIL 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk after the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 15, 2018 in Shanghai, China.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Helmut Marko után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is azt mondta, nagyon valószínűtlen, hogy az osztrák istálló visszacsábítja Sebastian Vettelt.

A német versenyző 2020 végén távozik a Ferraritól – ezt kedden jelentette be az olasz istálló.

Vettel 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, ám nem tudni, hogy jövőre marad-e a Forma-1-ben, és ha igen, mely csapathoz szerződik.

A Sky Sports News a minap Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét kérdezte arról, visszatérhet-e Vettel az energiaital-gyárosokhoz.

„Rendkívül valószínűtlen” – mondta a szakember.

„Hosszú távú szerződésünk van Maxszal, és azt gondolom, Alex is remek munkát végez. Nagyon jó a dinamika csapaton belül, és a tapasztalat azt mutatja, hogy két alfahím nem vezet jóra.”

„Sebastian még mindig nagyon versenyképes pilóta, szóval kétlem, hogy használna a csapatnak, ha két alfahímünk lenne. Elégedettek vagyunk a mostani versenyzőpárosunkkal. Meggyőződésem, hogy lesznek lehetőségei, de nyilván most úgy döntött, hogy ez nem működött a Ferrarival.”

„Ő az elvek embere. Meggyőződésem, hogy alaposan átgondolta, tiszteletben kell tartani a döntését.”

„Hogy hova tovább, arról fogalmam sincs. De ahogy mondtam, egy remek integritású, komoly alapelvekkel bíró srác, és akár folytatja, akár nem, rengeteg mindent ért el a Forma-1-ben.”

„Négy világbajnoki címet nyert, egyike minden idők legsikeresebb versenyzőinek.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte visszavonulhat-e Vettel év végén, Horner így felelt: „Még meglehetősen fiatal, 30-as évei elején jár. Ha úgy dönt, marad, még mindig nagyon versenyképes lesz.”

„Az egész rajta áll, senki sem fogja jobban tudni nála.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!