Friss hírek

Horner: Vettel visszatérése? Nagyon valószínűtlen!

Helmut Marko után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is azt mondta, nagyon valószínűtlen, hogy az osztrák istálló visszacsábítja Sebastian Vettelt.

A német versenyző 2020 végén távozik a Ferraritól – ezt kedden jelentette be az olasz istálló.

Vettel 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, ám nem tudni, hogy jövőre marad-e a Forma-1-ben, és ha igen, mely csapathoz szerződik.

A Sky Sports News a minap Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét kérdezte arról, visszatérhet-e Vettel az energiaital-gyárosokhoz.

„Rendkívül valószínűtlen” – mondta a szakember.

„Hosszú távú szerződésünk van Maxszal, és azt gondolom, Alex is remek munkát végez. Nagyon jó a dinamika csapaton belül, és a tapasztalat azt mutatja, hogy két alfahím nem vezet jóra.”

„Sebastian még mindig nagyon versenyképes pilóta, szóval kétlem, hogy használna a csapatnak, ha két alfahímünk lenne. Elégedettek vagyunk a mostani versenyzőpárosunkkal. Meggyőződésem, hogy lesznek lehetőségei, de nyilván most úgy döntött, hogy ez nem működött a Ferrarival.”

„Ő az elvek embere. Meggyőződésem, hogy alaposan átgondolta, tiszteletben kell tartani a döntését.”

„Hogy hova tovább, arról fogalmam sincs. De ahogy mondtam, egy remek integritású, komoly alapelvekkel bíró srác, és akár folytatja, akár nem, rengeteg mindent ért el a Forma-1-ben.”

„Négy világbajnoki címet nyert, egyike minden idők legsikeresebb versenyzőinek.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte visszavonulhat-e Vettel év végén, Horner így felelt: „Még meglehetősen fiatal, 30-as évei elején jár. Ha úgy dönt, marad, még mindig nagyon versenyképes lesz.”

„Az egész rajta áll, senki sem fogja jobban tudni nála.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!