Horner: Vonják vissza a teljességgel megalapozatlan vádakat! - F1VILÁG.HU

Horner: Vonják vissza a teljességgel megalapozatlan vádakat!

Rendkívül dühös nyilatkozatban reagált a Mercedes és a Ferrari vezetőitől a Red Bullt ért vádakra Christian Horner – a csapatvezető szerint még senkinek nem lehetnek birtokában információk a riválisok tavalyi költekezésével kapcsolatban.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén robbant bombaként a paddockban az az egyelőre meg nem erősített hír, miszerint két csapat, a Red Bull és az Aston Martin 2021-ben túlléphette a tavalyi évben a csapatok számára bevezetett költséglimitet. Ez azonnal megindította a támadásokat az előző szezonban az egyéni bajnoki címet megszerző Red Bull irányába, amelyek előtt Christian Horner értetlenül áll. Bár a feltételezés először a német sajtóban, az Auto Motor und Sportban jelent meg, az azóta megnyilvánult csapatképviselők, mint Toto Wolff és Jost Capito már tényként beszélnek a Milton Keynes-i csapat szabálysértéséről, amivel Horner szerint súlyos károkat okoznak a sportnak és az istállónak is, ők maguk pedig lépéseket is fontolgatnak emiatt.

„Eléggé meghökkentett minket, hogy két riválisunk milyen megjegyzéseket tett tegnap. A csapat és az FIA közötti ügymenet bizalmas. Én sem tudom, hogy a többi csapat ügymenetének mi lesz a kimenetele, így felettébb kíváncsi vagyok, hogy ők milyen forrásból szerezték ezeket a teljességgel alaptalan állításaikat, amelyek rendkívül kártékonyak” – mondta Horner a csapatvezetők szombati, Szingapúri sajtótájékoztatóján.

 

„Az FIA megerősítette, hogy még le sem zárta az ügymenetet, így hacsak nem vonják vissza határozottan ezeket az állításaikat, rendkívül komolyan vesszük azokat, és élni fogunk a rendelkezésünkre álló eszközökkel.”

„Teljességgel elfogadhatatlan, hogy valaki olyan kijelentéseket tegyen, mint amik tegnap elhangoztak. Ez egy rendkívül gyúlékony anyag a rajongók, a csapatok és az F1 számára, így tényleg szeretném tudni, hogy honnan szerezték ezt az információt.”

Horner inkább a vádakkal való előhozakodás időzítését találja gyanúsnak, hiszen a Red Bull egyre jobb formában van, és vasárnap este akár komoly ünneplésre is sor kerülhet a garázsban.

„Nem vesszük félvállról az ellenünk megfogalmazott rendkívül komoly vádakat. Vajon véletlen, hogy éppen ezen a hétvégén van Maxnek először esélye megnyerni a bajnoki címet? És most a költséglimitről kell beszélgetnünk ahelyett, hogy az ő idén nyújtott elképesztő teljesítménye lenne a téma. Ez egy elég alattomos húzás annak érdekében, hogy egyesek eltereljék a figyelmet a saját gyenge idei teljesítményükről” – vágott vissza egyes riválisoknak Horner.

„Hogyan is tudhatná bármelyik csapat a beadványaink részleteit? Honnan tudhatná bárki, hogy egy csapat túllépte-e a limitet, amikor a folyamat majd csak a jövő héten zárul le? A vádaskodóknak talán nem kellene kövekkel dobálózniuk, hiszen egyelőre még ők is üvegfalak között vannak…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!