Friss hírek

Horner: Webber feljavul a következő versenyeken

Mark Webber a következő versenyeken sokkal komolyabb kihívója lesz csapattársának, Sebastian Vettelnek, mint az év első futamain – véli a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.


Mark Webber a következő versenyeken sokkal komolyabb kihívója lesz csapattársának, Sebastian Vettelnek, mint az év első futamain – véli a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Az osztrák csapat regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel a szezon első négy időmérő edzésén, valamint az összes versenyen jobbnak bizonyult csapattársánál, Webbernél.

Christian Horner szerint ennek oka az, hogy a német versenyző sokkal jobban bánik a Pirelli új abroncsaival, ám arra számít, hogy Webber hamarosan remek formával rukkol elő.

„Úgy gondolom, hogy a különbség oka a gumiabroncsokban keresendő” – mondta a csapatfőnök.

„Seb vezetési stílusa, illetve ahogy adoptálta vezetési stílusát, megfelel a gumiknak. Mark is egyre jobb és jobb, ahogy több kilométert tesz meg, és azt hiszem, az elmúlt versenyeken már jó irányba indult el.”

Horner hozzátette, meggyőződése, hogy Webber az általa kedvelt helyszíneken rendkívül erős teljesítményt nyújt majd, és biztos abban, hogy méltó ellenfele lesz Sebastian Vettelnek a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

„Úgy gondolom, jó helyzetben lesz, ha elérkezünk azokra a helyszínekre, ahol Mark hagyományosan nagyon erős volt a múltban.”

„Még nagyon a szezon elején járunk. Az első versenyeken nem voltak közel egymáshoz, a legutóbbi futamokon azonban egyre szorosabbá vált a helyzet. Szerencsések vagyunk, hogy két ilyen kiváló versenyző van a csapatban.”

Webber egyébként a napokban úgy nyilatkozott, alig várja már a spanyolországi, valamint a monacói megmérettetést, ahol egyébként az elmúlt esztendőben képes volt felülkerekedni csapattársán.

„Izgatottan várom a következő néhány versenyt. Kedvelem Barcelonát és Monacót is, és remélem, hogy az autó mindkét pályán jó lesz majd. A siker sikert szül, ám továbbra is leszegett fejjel kell dolgoznunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!