Horner: Webber jövőre ismét a vb-címért harcolhat

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner biztos abban, hogy Mark Webber vissza fog vágni az idei évben elszenvedett vereségért, és jövőre ismét harcba fog szállni a vb-címért.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner biztos abban, hogy Mark Webber vissza fog vágni az idei évben elszenvedett vereségért, és jövőre ismét harcba fog szállni a vb-címért.

Az ausztrál pilóta karrierje eddigi legjobb szezonját teljesítette a Forma-1-ben, hiszen négy futamgyőzelmet szerzett és a végsőkig harcban volt a bajnoki trófeáért, amit az utolsó versenyen elveszített csapattársával, Sebastian Vettellel szemben.

A Red Bull Racing vezetése korábban már elmondta, hogy a világbajnoki cím megszerzése ellenére sem élvez majd kitüntetett figyelmet Vettel, és Horner csak megerősíteni tudta mindezt, mikor az Autosport munkatársa arról kérdezte, hogy véleménye szerint lesz-e még esélye az ausztrálnak a végső győzelemre.

„Egyértelműen, hiszen nem látok olyan okot, ami miatt ne tudna ugyanolyan jó teljesítményt nyújtani, mint az idei évben” – mondta a csapatfőnök.

„Hihetetlenül jól versenyzett. Az idei egy kivételesen nehéz év volt, és szerintem rengeteg mindent tanult az idei szezonból, amire építeni tud a következő idényben, mikor egy még erősebb versenyzőként térhet majd vissza a versenypályára.”

„Azt hiszem, hogy ha visszatekint az idei szezonjára, akkor van mire büszkének lennie. Négy nagydíjat is megnyert, győzelmet aratott a ragyogó Monacóban, ahol abszolút uralta a mezőnyt, és az utolsó versenyig harcban volt a bajnoki címért.”

A csapatfőnök természetesen tudja, hogy versenyzője most nagyon csalódott az elpackázott lehetőség miatt, azonban biztos abban, hogy jövőre újult erővel, ismét harcba száll a világbajnoki trófeáért.

„Azt gondolom, hogy az öt éllovas közül mindenki gondolhat arra, hogy mi lett volna, ha, hiszen mindegyikük vezette valamikor a pontversenyt az idei évben, de Sebastian lett a befutó, aki csak egyetlen alkalommal vezetett, mégpedig a legfontosabb időpontban, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után” – folytatta Horner.

„Mark több hónapon keresztül vezette a tabellát a nyári időszakban, így kétségkívül nagyon csalódott, hogy nem tudta elérni végső célját, de véleményem szerint nagyon jól vezetett az egész idényben.”

„Fel fog töltődni a téli időszakban, és tapasztaltabban fog visszatérni 2011-ben, és biztos vagyok abban is, hogy mindent meg fog tenni majd annak érdekében, hogy ismét az élmezőnyben lehessen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!