Friss hírek

Horner: Wolff könnyen kijön a sodrából, és tavaly mi elértük ezt!

Nemcsak a versenypályán zajló küzdelmek, hanem Toto Wolff és Christian Horner párbaja is igazán érdekes és izgalmas adaléka volt a rendkívül izgalmasra sikeredett 2021-es szezonnak. Most a Red Bull csapatfőnöke árult el érdekes információkat kettejük rivalizálásáról.

A Red Bull és a Mercedes tavaly elképesztő csatát vívott a világbajnoki címért, mely természetesen Lewis Hamilton és Max Verstappen párharcában csúcsosodott ki. Az egyéni trófeát végül drámai körülmények közepette Verstappen nyerte meg, míg a konstruktőri versenyben – sorozatban nyolcadszor – a Mercedes győzedelmeskedett.

De nemcsak a pályán, hanem azon kívül is ádáz csata dúlt a két istálló részéről a két csapatfőnök, Toto Wolff és Christian Horner révén. A Red Bullt irányító Horner most egy interjúban arról beszélt, a bajnoki küzdelem során hogyan próbált meg Wolff idegeire menni.

Hirdetés
 

„Toto az Toto. Fenomenális munkát végzett a Mercedesszel. Egy teljesen más háttérrel érkezett a sportba, mint én, ő sokkal inkább financiális háttérből jött” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva. „Nagyon könnyű kihozni őt a sodrából, és ez látszik is. Néha hatással van rá.”

„Szóval természetes, hogy amikor versengés van – mint ahogy a tavalyi év rendkívül intenzív volt és ő először került ilyen helyzetbe –, mindig érdekes megfigyelni, hogyan reagálnak az emberek. Ha összezúzzák a fejhallgatójukat, meg ilyenek, akkor tudhatod, hogy elértél hozzájuk!”

Horner a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíjon történtekre utalt, amikor Verstappen „féktesztelte” Hamiltont a verseny 36. körében, Wolff pedig dühében az asztalhoz csapkodta fejhallgatóját. Horner elárulta, őt nem különösebben zökkentették ki a kritikák és azok a szópárbajok, melyeket Wolff-fal kellett megvívnia tavaly

„Ha ez zavar téged, nem kellene ezt a munkát végezned. Az én dolgom az, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a csapat és azon emberek számára, akiket képviselek. Ha olyasvalakit említek, mint mondjuk [a Manchester United korábbi vezetőedzőjét] Sir Alex Fergusont, akkor kétlem, hogy ő bármikor is azon aggodalmaskodott volna, hogy mit gondoltak róla más menedzserek, vagy emberek a sportban.”

„Az én prioritásom és előjogom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem az általam képviselt embereknek. Legyen szó a promóterről, az FIA-ról, vagy a megfelelő szponzorok megszerzéséről, a médiáról, mi mindig a lehető legjobb munkát végezzük a rendelkezésünkre álló eszközökkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Wolff könnyen kijön a sodrából, és tavaly mi elértük ezt!
Alonso: Amit Verstappen tud, azt nem lehet tanítani!
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!