Friss hírek

Hornert akarta a Ferrari, ő viszont újra kikosarazta az olaszokat

Christian Horner szerette volna leszerződtetni a Ferrari Forma-1-es csapata a távozó Mattia Binotto helyére, a brit szakember azonban – már nem először – kosarat adott a patinás olasz csapatnak.

A Ferrari kedden jelentette be, hogy az év végén távozó Mattia Binotto helyét Frederic Vasseur veszi át, aki az elmúlt években az Alfa Romeo F1-es csapatát irányította. A Ferrari listáján viszont több név is szerepelt, sajtóhírek szerint a McLaren-főnök Andreas Seidlt is megpróbálta leszerződtetni a Scuderia, sőt, arról is pletykáltak, hogy a Ferrari vezetése már tavaly megkörnyékezte Christian Hornert, a brit szakember azonban nemet mondott a csapatnak.

Most a Daily Mail című brit lap sportrovata ír arról, a Ferrari idén is megkörnyékezte Hornert, a Red Bull-főnök azonban újra kosarat adott az olaszoknak – ezt követően szerződtették végül le Vasseurt.

Hirdetés
 

Horner jelenleg a legrégebb óta szolgálatban lévő Forma-1-es csapatfőnök: a brit szakember 2005 óta irányítja a Red Bull csapatát a királykategóriában.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Ferraritól 28 év után távozó Binotto marad-e a Forma-1-ben, a hírek szerint azonban több istálló is érdeklődik – elsősorban mérnöki – szolgálatai iránt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!