Hornert akarta a Ferrari, ő viszont újra kikosarazta az olaszokat - F1VILÁG.HU

Hornert akarta a Ferrari, ő viszont újra kikosarazta az olaszokat

HIRDETÉS
Christian Horner szerette volna leszerződtetni a Ferrari Forma-1-es csapata a távozó Mattia Binotto helyére, a brit szakember azonban – már nem először – kosarat adott a patinás olasz csapatnak.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto in the Paddock prior to  final practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A Ferrari kedden jelentette be, hogy az év végén távozó Mattia Binotto helyét Frederic Vasseur veszi át, aki az elmúlt években az Alfa Romeo F1-es csapatát irányította. A Ferrari listáján viszont több név is szerepelt, sajtóhírek szerint a McLaren-főnök Andreas Seidlt is megpróbálta leszerződtetni a Scuderia, sőt, arról is pletykáltak, hogy a Ferrari vezetése már tavaly megkörnyékezte Christian Hornert, a brit szakember azonban nemet mondott a csapatnak.

Most a Daily Mail című brit lap sportrovata ír arról, a Ferrari idén is megkörnyékezte Hornert, a Red Bull-főnök azonban újra kosarat adott az olaszoknak – ezt követően szerződtették végül le Vasseurt.

Horner jelenleg a legrégebb óta szolgálatban lévő Forma-1-es csapatfőnök: a brit szakember 2005 óta irányítja a Red Bull csapatát a királykategóriában.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Ferraritól 28 év után távozó Binotto marad-e a Forma-1-ben, a hírek szerint azonban több istálló is érdeklődik – elsősorban mérnöki – szolgálatai iránt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!