Friss hírek

Hornert meglepte, ahogy a Mercedes kezelte a csapatutasítást

Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, meglepődött azon, hogy csapaton belül is milyen komoly visszhangja lett a Mercedes múlt hétvégi csapatutasításának.

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, meglepődött azon, hogy csapaton belül is milyen komoly visszhangja lett a Mercedes múlt hétvégi csapatutasításának.

A német istálló az Orosz Nagydíj vasárnapi futama során arra utasította Valtteri Bottast, engedje el maga mellett csapattársát, a világbajnoki címért harcoló Lewis Hamiltont.

Bár a Mercedes döntése abszolút nem kellene, hogy meglepő legyen, Bottas reakciója is azt sugallja, nem feltétlenül számított arra, hogy nem engedik nyerni Szocsiban.

A kialakult helyzetről részletesen is írtunk nemrég, erről szóló cikkünket IDE kattintva olvashatod, de az üggyel kapcsolatban nemrég megszólalt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is. A brit szakember azt furcsállja, hogy látszólag nem beszélték át előre a forgatókönyvet a Mercedesnél.

„Ahogy én tudom, Bottas nem volt túl boldog. De az ember azt gondolná, megvitatták ezeket a forgatókönyveket a verseny előtt” – mondta Horner.

„Szóval nem kellett volna, hogy meglepetés legyen. Igazából számomra az meglepetés, hogy ez meglepett bárkit is! Az ember könnyen elfelejti, hogy a Forma-1 csapatsport. A versenyzők végső soron egy csapatnak vezetnek.”

„Ami feltételezésem szerint problémát okozott, az az, hogy nem egyeztettek le mindent előre, és nem állapodtak meg mindenben a verseny előtt.”

Horner elismerte, ő ugyanúgy döntött volna, ahogy a Mercedes-főnök Toto Wolff.

„Ebben a helyzetben csak pár kiesésre van szükség – és elvégre a világbajnoki címért harcolnak. Folyamatos az ellentét az egyéni bajnokság és az egyéni érdek, illetve a csapat érdekei között. Szóval meg lehet érteni a racionalitást a döntés mögött. Egyszerűen csak úgy tűnik, hogy a dolgot nem egyeztették le előzetesen.”

Arra a kérdésre, hogy a hétvégén történtek morálisan negatívan hathatnak-e Bottasra, Horner így felelt: „Biztosan, de teljesen világos, hogy mi a szerepe idén. Nem kell rakétamérnöknek lenni ahhoz, hogy erre rájöjjünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!