Hornert nem ijesztette meg a kiszállással fenyegetőző Verstappen - F1VILÁG.HU

Hornert nem ijesztette meg a kiszállással fenyegetőző Verstappen

HIRDETÉS
Bár Max Verstappen egyre sűrűbben ad hangot azon véleményének, hogy el fogja veszíteni szenvedélyét a Forma-1 iránt, ha a sport kitart a sprintversenyek alkalmazása mellett, Christian Horner szerint pilótája a szerződése miatt nem teheti meg, hogy csak úgy kiszáll az F1-ből.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 01: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 01, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Verstappen véleménye nem újkeletű az F1 közege számára, de a holland az elmúlt héten még intenzívebbre fogta a kiábrándult nyilatkozatait, hiszen az Azeri Nagydíj a szezon első sprintversenyes hétvégéje volt. A sport azonban nem mutatja jelét, hogy szakítana a 2021-ben bevezetett új programelemmel, ehelyett nyitott újabb lebonyolítási módok kipróbálására, hogy vonzóbbá és izgalmasabbá tegye a sprintet a nézők és a versenyzők számára.

A holland többször utalt arra, hamar el fogja hagyni a sportot, ha az szakít a hétvégenkénti egy verseny hagyományával, ebben viszont akadály lehet számára, hogy a Red Bullhoz egészen 2028 végéig szerződés köti. Emiatt nem ijesztik meg pilótája szavai a csapatvezető Christian Hornert sem.

„Nos, szerencsére a szerződéséből még elég sok év hátra van, így nem látjuk azonnali veszélyét ennek. Persze megvan a véleménye, aminek rendszeresen hangot is ad. De szerintem mindenkinek nehéz ennyire előre gondolkodni. Gondolta vajon Fernando Alonso, hogy még 42 évesen is versenyezni fog? Valószínűleg nem. És Lewis Hamilton is itt van még a harmincas éveinek végén. A jövőt nem egyszerű megjósolni, mindenesetre annak örülök, hogy a versenyzőknek van véleményük és nem csak bábuknak tűnnek” – fogalmazott Horner a pénteki csapatvezetői sajtótájékoztatón Miamiban.

Horner a realitás talaján gondolkodva nem hiszi, hogy a sprintversenyek el fognak tűnni az F1-ből, így szerinte inkább azon kell dolgozni, hogy észszerűbb legyen az alkalmazásuk. A két időmérős rendszert Bakuban próbálták ki először, de akár még idén újabb szabályrendszert is elfogadhatnak.

„Azt hiszem, a sprint különválasztása a nagydíjtól jó lépés volt a korábbi rendszerhez képest. De még van dolgunk a szabályokkal, hogy megoldjunk néhány problémát. Az szerintem egyáltalán nem helyes, hogy az első szabadedzés után már nem is módosíthatjuk többé az autót” – vélekedett a Red Bull csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hornert nem ijesztette meg a kiszállással fenyegetőző Verstappen
Piastri Magyarországon megszerezné első F1-es győzelmét
Russell rendkívül dühös a Q1-es kiesése miatt
Verstappen most nem érzi az erőt a Red Bullban
Norris magabiztos: Ezt meg tudjuk nyerni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!