Howett szerint a Toyota visszatért a 2005-ös szintre - F1VILÁG.HU

Howett szerint a Toyota visszatért a 2005-ös szintre

A Toyota csapatvezetője, John Howett úgy gondolja, hogy a japán gárda visszatért arra a szintre, ahol a 2005-ös idényben volt, és minden esélye megvan arra, hogy nagyot dobbantson a következő szezonban, mikor számos új szabály kerül bevezetésre az F1-ben.

A Toyota csapatvezetője, John Howett úgy gondolja, hogy a japán gárda visszatért arra a szintre, ahol a 2005-ös idényben volt, és minden esélye megvan arra, hogy nagyot dobbantson a következő szezonban, mikor számos új szabály kerül bevezetésre az F1-ben.

Azt követően, hogy Jarno Trulli és Timo Glock is felállhatott egyszer-egyszer a dobogóra, a Toyota megerősítette negyedik pozícióját a konstruktőrök versenyében, és a hétvégi Magyar Nagydíjon is brillírozott, ahol idei legjobb eredményét ért el.

A kölni bázisú csapat eddig összesen 35 pontot gyűjtött, néggyel többet, mint az ötödik helyen tanyázó Renault.

 

Ha a Toyotának sikerül megtartania negyedik pozícióját, akkor beállítja eddigi legjobb eredményét, melyet még a 2005-ös szezonban ért el a Forma-1-ben.

Howett úgy gondolja, hogy csapata ugyanolyan jól áll, mint három évvel ezelőtt, és tisztában van azzal, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályokkal hatalmas lehetőség előtt állnak, hiszen újabb lépést tehetnek az élmezőny felé.

“Igen” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy a Toyota visszatért-e arra a szintre, amelyen korábban állt. “Nagyon jól kezdtük a 2005-ös évet, mert 2004-ben hátrányba kerültünk a szabályok miatt, bár az idény végén sikerült javítanunk egy keveset.”

“A tavalyi évben pedig véleményem szerint sokkal jobbak voltunk, mint azt az eredmények mutatták, de most minden a helyére került, a csapat remekül dolgozik, kezdünk összeszokni és összeérni.”

“A következő szezon egy hatalmas lehetőség és egy hatalmas rizikó. Ha jól jönnek ki a dolgok, sztár lehetsz, ám ha nem, akkor sokat szenvedhetsz. Azonban tisztában vagyunk ezzel, és ennek tudatában készülünk a jövő évre.”

“Ahogy mindenki, mi is hosszú ideje dolgozunk már a 2009-es autón. Keményen hajtunk, hogy minden a helyére kerüljön, azonban a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig nem lehetünk biztosak abban, hogy ki miként teljesít.”

Howett azt is elmondta, hogy a Toyota ugyan még nem koncentrál teljes erejével a jövő évi autóra, de úgy érzi, már most nagyon jó pozícióban vannak.

“Őszintén szólva azt gondolom, hogy néhány hétre még szükségünk van ahhoz, hogy teljes erőbedobással megkezdjük a munkát a jövő évi autón, azonban már eddig is rengeteget dolgoztunk az új projecten” – mondta a szakember.

“Közel egy éve dolgozunk már az új modellen, de ez mindenkiről elmondható. Úgy gondolom, hogy jól állunk, de talán valaki még jobban áll, nem lehetünk biztosak magunkban, így nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy elérhessük céljainkat.”

Howett azzal is tisztában van, hogy az idei év sem dőlt még el, hiszen nagyon kemény harc alakulhat még ki a negyedik helyért a konstruktőrök versenyében. A szakember szerint az lesz a nyerő, aki a legegyenletesebb teljesítményt tudja nyújtani a szezon hátralévő részében.

“Megpróbálunk mindenhol nagyon erősek lenni. Mindent megteszünk azért, hogy jobbak legyünk, de eközben észben kell tartanunk azt is, hogy az aerodinamikai szabályok komolyan meg fognak változni.”

“De szerintem mindenkinek ez a dilemmája. Komoly a küzdelem a Renault, a Red Bull, és csapatunk között, és minden azon fog múlni, ki tudja a legtöbbet kihozni magából az utolsó hetekben, mielőtt még teljes erejével megkezdené a jövő évi autó fejlesztését” – tette hozzá Howett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!