Hülkenberg az élen az F1-es tesztek negyedik napján - F1VILÁG.HU

Hülkenberg az élen az F1-es tesztek negyedik napján

HIRDETÉS
A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg zárta az élen a Forma-1-es csapatok első előszezoni teszthetét. A Mercedes, a Ferrari és a Red Bull tartalmas napon van túl.
Fotó: Renault

A száguldó cirkusz mezőnye ezúttal is délelőtt 9 órakor kezdte meg a munkát a katalán versenypályán, és egy egyórás ebédszünetet beiktatva egészen este 18 óráig folyt a munka.

A Ferrarinál Charles Leclerc, a Red Bullnál pedig Pierre Gasly volt szolgálatban – a Mercedes pedig ezúttal is mindkét versenyzőjét autóba ültette.

Mindhárom topcsapat eredményes napon van túl, habár nem az ő versenyzőik végeztek a eredménylista élén.

A legjobb köridőt ugyanis a Renault versenyzője, Nico Hülkenberg futotta meg, bár ezzel ő annyira nyilván nincs megelégedve. Csapata ugyanis mindössze 58 körig jutott az eheti zárónapon, ebből ráadásul csak 24-et futott délután Hülkenberg. A német alatt a nap folyamán megállt a versenyautó, így a csapat nem tudta elvégezni azokat a munkálatokat, amiket délutánra terveztek.

Hülkenberg 1 perc 17,393 másodperces idővel – az előszezon eddigi legjobbjával – végzett az élen, bár a csapatok kétségkívül még nem használják maximális motorerővel autóikat.

A Renault versenyzője mögött a Toro Rosso újonca, Alexander Albon végzett. Az ifjú pilóta kiváló napot teljesített új autójával, hiszen nemcsak gyors, hanem szorgalmas is volt: összesen 136 kört tett meg a barcelonai versenypályán.

Albon mögött Daniel Ricciardo lett a harmadik, majd következett a két Mercedes Valtteri BottasLewis Hamilton sorrendben. A német istálló pilótái 115 körig jutottak ma, míg a Ferrari autóját nyüstölő Charles Leclerc 138 alkalommal ment körbe az aszfaltcsíkon. Leclerc egyébként a hatodik idővel zárt, 7 tizedes lemaradással az élen végző Hülkenberghez képest.

A McLaren autóját Lando Norris terelgette ma, a napja pedig nem indult könnyen, ugyanis a sóderágyba csúszott az MCL34-essel. A brit tehetség végül 132 körig jutott.

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

A nap legszorgalmasabb versenyzője az Alfa Romeo ifjú titánja, Antonio Giovinazzi lett, aki nem kevesebb mint 154 kört tett meg ma. Az olasz pilóta miatt egyébként az edzésnap utolsó perceiben kétszer is meg kellett lengetni a piros zászlókat, autója ugyanis megállt a pályán.

Hirdetés

A Haas csapatnál Romain Grosjean és Kevin Magnussen is lehetőséget kapott, ketten együtt 130 körig jutottak az amerikai istálló új autójával.

A Red Bullnál Pierre Gasly is produktív napot teljesített, 146 megtett kör után azonban csak a 11. legjobb idővel zárt, megelőzve a Racing Point kanadai versenyzőjét, Lance Strollt.

A Williams igyekezett behozni a lemaradást, igaz, ez annyira nem sikerült: délelőtt Robert Kubica rótta a köröket az FW42-essel, a lengyel 48 körig jutott, délutánra pedig átadta a volánt csapattársának, George Russellnek, aki 17 kört tett meg.

Fotó: Williams

Kubica egyébként a tesztnap során majdnem összeütközött Lewis Hamiltonnal, amikor meglehetősen lassú tempóban autózott a pálya utolsó szektorában. A nagy sebességgel érkező Hamilton szerencsére időben reagált, és egy hatalmas fékezéssel el tudta kerülni az ütközést.

Erre a hétre befejezték a munkát a csapatok Barcelonában, a mezőny azonban a katalán fővárosban marad, hiszen jövő héten újabb négy napon át körözhetnek. Akkor már a köridőkre is nagyobb figyelem hárul.

A tesztnap további részleteivel a csapatok beszámolói alapján jelentkezünk az este folyamán.

A 4. tesztnap végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!