Hülkenberg az élen, folytatódik a Red Bull vesszőfutása - F1VILÁG.HU

Hülkenberg az élen, folytatódik a Red Bull vesszőfutása

HIRDETÉS

A Force India versenyzője, Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének szerdai nyitónapján. Alonso második lett a Ferrarival, a Red Bullnál még mindig gondok vannak.


A Force India versenyzője, Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének szerdai nyitónapján. Alonso második lett a Ferrarival, a Red Bullnál még mindig gondok vannak.

A száguldó cirkusz csapatai ma tovább folytatták a január végén, Jerezben megkezdett munkát. A szerdai tesztnap egyik legnagyobb kérdése az volt, vajon a Red Bull, a Toro Rosso, a Lotus és a Caterham motorpartnere, a Renault megoldotta-e az új, V6-os erőforrásával kapcsolatban Jereben felmerült gondokat.

Nos, a nyitónapon látottak alapján bőven van még tennivalója a francia gyártónak az évadnyitóig. A címvédő Red Bull Racing Sebastian Vettel révén mindössze 14 kört tett meg, az osztrák istálló ráadásul csak később tudta megkezdeni a munkát szerdán, mivel a hivatalos tájékoztatás szerint némiképp tovább tartott összeszerelni az RB10-es versenyautót.

A Milton Keynes-i alakulat végül magyar idő szerint 12 óra körül gurult pályára először, délután 2 órakor azonban meg kellett lengetni a piros zászlókat Bahreinben, mert az RB10-es versenygép műszaki probléma miatt megállt a pályán.

Vettel végül 14 kör megtétele után ötödik lett, 1 perc 40,224 másodperces ideje bő 3 másodperccel rosszabb, mint az élen végző Hülkenbergé.

Hülkenberg nemcsak gyors, de nagyon szorgalmas is volt ma, hiszen egymaga összesen 78 kört tett meg a Force India új versenyautójával. A német versenyző 1 ezred híján 1 másodperccel volt gyorsabb a ferraris Fernando Alonsónál, aki összesen 64-szer ment körbe a sivatag közepén elterülő ringen.

Hirdetés

A maranellói gárda számára kissé döcögősen indult a nap, első nekifutásra ugyanis az F14 T kódjelet viselő versenygép csúnya füstfelhőt eregetve megállt a pályán.

A Mercedesnél ma a 2008-as év legjobbja, Lewis Hamilton volt szolgálatban, ő 74 kör után lett harmadik, megelőzve a nap legszorgalmasabb versenyzőjét, Kevin Magnussent. A McLaren újonca a leggyorsabb volt délelőtt, a napot végül másfél másodperces hátránnyal zárta negyedikként.

A dán tehetség mögött Adrian Sutil lett az ötödik, 11 óra előtt nem sokkal azonban miatta is meg kellett lengetni a piros zászlókat Bahreinben, mert megpördült az 1-es kanyarban.

A Caterhamnél ma a tesztpilóta, Robin Frijns dolgozhatott, ő Daniil Kvyatot megelőzve lett hetedik. Kvyat és a Toro Rosso napja sem volt egyébiránt problémamentes, egy olajszivárgás miatt ugyanis a csapat csak későn tudta megkezdeni a körözést, ráadásul az orosz újonc alatt délután meg is állt az STR8-as.

Szerdán végre a nagyközönség előtt is bemutatkozott a Lotus 2014-es versenyautója. Az E22-es modell bejáratása már korábban megtörtént egy filmforgatás keretében, ma azonban csak 8 körre volt képes Romain Grosjean vezényletével. Gerard Lopez, a csapat tulajdonosa elmondta, elégedett az eddig látottakkal, a Renault-motorral kapcsolatos szoftveres probléma miatt azonban nem tudtak megfelelő munkát végezni ma.

A Williams versenyautóját ma Felipe Massa nyüstölte volna Manamában, ám az üzemanyag-rendszerrel kapcsolatban felmerült problémák miatt a brazil csupán 5 kört tudott megtenni ma – így mért kör nélkül zárta a napot.

A Marussia sem végzett túl eredményes munkát ma: Jules Bianchi mindössze 3 kört tudott megtenni az MR03-as versenyautóval egy „informatikai konfigurációs probléma miatt”.

A csapatok holnap tovább folytatják a munkát Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!