Friss hírek

Hülkenberg: Az idei az újoncok éve az F1-ben

Nico Hülkenberg úgy gondolja, hogy az idei évben bevezetett technikai szabályok megkönnyítik az újonc versenyzők dolgát a Forma1-ben.


Nico Hülkenberg úgy gondolja, hogy az idei évben bevezetett technikai szabályok megkönnyítik az újonc versenyzők dolgát a Forma1-ben.

Három újonc pilóta csatlakozott az idei mezőnyhöz: a Formula Renault 3.5 bajnoka, Kevin Magnussen (McLaren), a GP3 bajnoka, Daniil Kvyat (Toro Rosso) és a GP2 futamgyőztese, Marcus Ericccson (Caterham).

Mindhárom pilótának voltak hullámhegyei és hullámvölgyei az első tizenegy futamon, de Magnussen és Kvyat remekül teljesít különösen a csapaton belüli csatákban, ahol számos alkalommal múlták felül márkatársukat az időmérő edzésen.

Magnussen öt alkalommal végzett előrébb, mint a 2009-es évad bajnoka, Jenson Button, míg Kvyat ugyanezt a rekordot tartja Jean-Eric Vergne-nyel szemben, aki már harmadik szezonját teljesíti a Toro Rosso színeiben.

Hülkenberg, aki GP2-es bajnokként érkezett a Forma-1-be még 2010-ben, csak szenvedett akkori csapattársával, Rubens Barrichellóval szemben a Williamsnél. A német pilóta elmondta, hogy véleménye szerint az új szabályok megkönnyítik az újoncok életét a királykategóriában.

„Azt gondolom, hogy az új szabályokkal egyszerűbb az élet az újoncok számára a Forma-1-ben, és ezeket az autókat könnyebb is vezetni” – mondta a Force India pilótája.

„Kvyat és Magnussen például azonnal gyors tudott lenni és számos esetben felülmúlta csapattársát. Nem tudom, hogy valóban ennyivel jobbak, vagy könnyebb lett az újoncok élete az új szabályokkal.”

„Ha egy olyan versenyző vagy, aki már 10 éve a Forma-1-ben van, akkor igen, a tapasztalat sokat segít, de talán ez a tapasztalat már nem is érvényes, így az előnyöd elvész az újoncokkal szemben.”

A Toro Rosso francia pilótája, Vergne egyetért kollégájával, miszerint az új szabályok kiegyenlítették a mezőnyt.

„Azt gondolom, hogy a szabályok egy szintre hoztak minket, és az idei autók teljesen másak, mint a tavalyiak voltak” – magyarázta.

„Az idei autók merőben másak, éppen ezért sokan szenvednek is. Úgy vélem, hogy az idei év mindenképpen jó az újoncoknak a Forma-1-ben.”

Kvyat, aki a sportág történetének legfiatalabb pontszerzőjévé avanzsált a szezonnyitón Ausztráliában, szintén elmondta, hogy a szabálymódosítások kedveztek neki, de hozzátette, hogy még nagyon sokat kell tanulniuk az újoncoknak.

„Nagyon sok olyan dolog van még a Forma-1-ben, amit még tanulok, mint például a leszorítóerő és az autó beállítása a versenyre” – mondta az orosz tizenéves.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek