Hülkenberg bevallotta: Volt egy kis játszmánk…

Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team RS19. Italian Grand Prix, Friday 6th September 2019. Monza Italy.
Fotó: Renault
Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője az Olasz Nagydíj kvalifikációját követően elárulta, hogy szüksége lett volna szélárnyékra, ezért volt az időmérős játszmájuk.

Kaotikus véget ért az Olasz Nagydíj időmérő edzése, miután mindenki szélárnyékra hajtott, végül pedig senki nem tudott újabb gyorskört teljesíteni. 

A versenybírák azonnal vizsgálni kezdték a történteket, és Hülkenberget be is hívták magukhoz, hogy tisztázza a történteket – a német nem tagadja, hogy volt egy kis játszma részükről az időmérő végén. 

A Renault versenyzője ugyanis elsőként hajtott a pályára, ám az első kanyart kiegyenesítette, abban bízva, hogy a többiek majd elmennek mellette. Azonban nem így történt, riválisai megvárták, hogy visszatérjen a pályára.

„A vége egy kicsit extrém volt, de a szélárnyéknak itt nagy jelentősége van, néhány tizedet ér, amit a kanyarokban nem lehet behozni. Ezért volt egy kis játszmánk a végén. Elég sajátos helyzet volt, hogy mindenki feltorlódott.”

Hülkenberg a 6. rajtpozíciót szerezte meg, aminek összességében nagyon örül, de úgy érzi, akár gyorsabb is lehetett volna.  

Örülök az eredménynek, de lehetett volna egy kicsit jobb is” – mondta a német. „Rendben volt, a Q2-ben veszítettem a ritmusból, miután az 1-es kanyarban blokkoltak a kerekeim, szóval kellett egy újraindítás magamban.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS