Hülkenberg: Dolgozom a 2021-es visszatérésemen - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Dolgozom a 2021-es visszatérésemen

HIRDETÉS
Nem akar teszt- vagy tartalékversenyző lenni a Forma-1-ben Nico Hülkenberg – a német pilóta versenyezni akar, és jelenleg is több istállóval tárgyalásokat folytat.
Nico Hülkenberg, Racing Point in Parc Ferme

Hülkenberg a tavalyi szezont követően távozott a Renault csapatától, a két silverstone-i versenyen azonban a koronavírusos Sergio Perezt helyettesíthette a Racing Point csapatánál.

A német pilóta nem is vallott szégyent, a 70. évforduló Nagydíján a 3. rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig a 7. pozícióban ért célba.

Hülkenbeg a hírek szerint két csapattal is tárgyalásokat folytat a 2021-es évvel kapcsolatban, a német Sport 1 televíziónak pedig azt mondta, teszt- és tartalékversenyzői szerepkör nem érdekli őt.

„Én személy szerint nem tudom elképzelni magam tartalékversenyzői szerepkörben” – mondta a rutinos versenyző.

„10 évig versenyautóban ültem, ott álltam a rajtlámpák előtt, szóval nem sok értelme van annak, hogy visszalépjek úgy, hogy kicsi esélyem van arra, hogy ismét ott legyek a rajtrácson. Én nem ezt az utat akarom választani.”

„Az év eleje óta sokakkal beszéltem már. Silverstone ezen nem sokat változtatott. A dolog folyamatban van a háttérben. De a rövid visszatérés ideje alatt nem sok minden történt. Az ember ilyenkor a munkára koncentrál. A legfontosabb az volt, hogy jó teljesítményt nyújtsak.”

Hülkenberg azt mondja, nem számít arra, hogy idén újabb versenyeken kap lehetőséget.

„Nem számítok több versenyre idén. Természetesen a koronavírus-járvány miatt mindig történhet valami, de nem számítok rá. Fitten tartom magam, és amennyire csak lehet, készen állok. De kétlem, hogy minden második hétvégén megtörténik. A 2021-es visszatérésemen dolgozom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!