Hülkenberg elárulta, hogyan értesült Steiner menesztéséről - F1VILÁG.HU

Hülkenberg elárulta, hogyan értesült Steiner menesztéséről

Egyáltalán nem számított Günther Steiner távozására a Haas Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Nico Hülkenberg.

Az olasz szakember a kezdetek óta irányította a Haas F1-es csapatát, ám a kiábrándító eredmények után az istálló tulajdonosa, Gene Haas nem hosszabbította meg szerződését, így a tavalyi év végén távoznia kellett az istállótól. Steiner helyét az eddig mérnökigazgatóként tevékenykedő Ayao Komatsu vette át.

Nico Hülkenberg elárulta, őt nagyon meglepte a tulajdonos döntése, és egyúttal sajnálja is Steiner távozását.

„Karácsony és újév között kaptam egy telefonhívást Gene-től. Ő informált a döntéséről, ami meglepő volt, nem számítottam rá egyáltalán” — mondta a német versenyző a német Sky Sportnak. „Azóta beszéltem már néhányszor Güntherrel, vele beszélgetni mindig szórakoztató. Remek kapcsolatban vagyok vele úgy professzionális szinten, mint magánemberként. Ő volt az, aki jelentős szerepet vállalt abban, hogy visszatérhettem az F1-be.”

„Kinyitotta számomra az ajtót, és részben emiatt is bánom, hogy elment. De ez Gene Haas döntése volt, szóval továbblépünk. Günther kereskedelmi szempontból nagyon sokat tett hozzá a csapathoz, és nem titok, hogy a Netflix sorozata óriási siker, részben neki köszönhetően. Hiányozni fog nekünk, ő építette fel ezt az egészet, mivel a Haas az ő koncepciója volt, az ő üzleti terve. A távozásával pedig nagy űrt hagy maga mögött, amit ki kell töltenünk. De el kell kezdenünk az újraépítkezést. Ez az, amire fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hülkenberg elárulta, hogyan értesült Steiner menesztéséről
Irány az újságos, megjelent a Forma-1 RAJT 2024 magazin!
Marko nyert egy fogadást azzal, hogy Verstappen pole-t szerzett
A Red Bull bátorságát méltatja a Mercedes technikai igazgatója
Norris: Az autó elég jó volt az első sorhoz, csak én nem
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!