Hülkenberg elárulta, mikor kezdett el tárgyalni a Haas csapatával - F1VILÁG.HU

Hülkenberg elárulta, mikor kezdett el tárgyalni a Haas csapatával

A Forma-1-be 2023-ban visszatérő Nico Hülkenberg elárulta, mikor lépett kapcsolatba a Haas csapatával, ahol honfitársa, Mick Schumacher helyét veheti át.

Hülkenberg szerződtetését múlt héten jelentette be az amerikai istálló: bár az elmúlt években beugróként többször is lehetőséget kapott. a német pilóta utolsó teljes szezonját 2019-ben teljesítette a száguldó cirkuszban a Renault színeiben. A pályafutása során eddig 181 F1-es versenyen rajthoz álló versenyző jelenleg is Abu Dhabiban van, hiszen kedden először vezetheti új csapata versenyautóját a Pirelli gumitesztjén.

„Nyáron hívtam fel Günthert [Steiner]” – mondta a német versenyző újságíróknak nyilatkozva Abu Dhabiban. „Megvan bennem a versenyzés iránti vágy, a tűz, hogy az F1-ben, az autósportok csúcsosztályában versenyezzek. Ez egy rendkívül király környezet, ez az, amit imádok csinálni, és amiban feltehetően a legjobb vagyok.”

„Nem adtam fel, de azt kell mondjam, hogy amikor 2019-ben kikerültem, örültem, hogy egy kicsit messzebb kerültem, és levegőhöz jutottam. 2021-ben semmi sem történt, és még az idei év elején sem túlságosan stresszeltem ezen. De aztán a nyárhoz közeledve valahogy ismét elkapott a dolog. Amikor elkezdtem versenyekre járni, és láttam a reakciókat, az izgalmat, ott volt bennem a vágy a visszatérésre. És aztán elkezdődtek az egyeztetések.”

Hülkenberget arról is megkérdezték, egyeztetett-e más Forma-1-es csapatokkal, mielőtt megállapodott a Haasszal.

„Voltak más egyeztetések is, de azt gondolom, minden út nagyjából ide vezetett” – mondta a német, majd hozzátette, amíg alá nem írta szerződését, egyáltalán nem volt biztos a visszatérésében.

„Amíg alá nem írsz, soha nem tudhatod. A múlt hónapban lett egyre konkrétabb és komolyabb a dolog, és akkor váltam optimistábbá is, hogy meg tudunk egyezni.”

A 35 esztendős versenyző már ma vezetheti is a csapat idei autóját Abu Dhabiban: „A legfontosabb, hogy megismerkedjek a Haas autójával. A háromnapnyi előszezoni tesztelés nem sok. Ez most csak egy kis kóstoló lesz, hogy lássam, milyen az autó, hogyan működnek a rendszerek, mennyire vagyok itt. Meg lehet alapozni sok mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!