Friss hírek

Hülkenberg elismeri, túl későn taposott a fékre

Fotó: Renault

A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg elismerte, hibázott a Forma-1-es Belga Nagydíj első körében, a hiba pedig nagy balesetet eredményezett.

A német versenyző elmérte a féktávot a rajt után, és belecsúszott Fernando Alonso McLarenjébe, mely valósággal átrepült Charles Leclerc Sauberje felett.

A csúnya balesetben szerencsére nem sérült meg senki, a Hülkenberget és Alonsót azonban beidézték a stewardok a verseny után.

Előbbi versenyző elárulta, nem voltak műszaki problémák, egyszerűen hibázott, amiért vállalja a felelősséget.

„Nem volt műszaki probléma az autóval, de egyszerűen hihetetlen, hogy az első körben ezek az autók mennyire érzékenyek aerodinamikailag” – mondta a német.

„Amikor van néhány autó előtted, rengeteg tapadást és leszorítóerőt veszítesz, és amikor ráléptem a fékre, rögtön blokkoltak az első kerekek, és belecsúsztam Fernandóba.”

Fotó: Force India

„Elmértem a dolgot, egy kicsit későn léptem rá a fékre, és túl intenzíven. Frusztráló ez számára, Charles számára és persze számomra is.”

„Most meg kell látogatnunk a stewardokat, beszélnünk kell velük, el kell mondanunk, mi is történt – majd meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!