Hülkenberg: Erőn felül teljesítettünk Koreában - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Erőn felül teljesítettünk Koreában

HIRDETÉS

Messze erőn felül teljesített a múlt hétvégi Koreai Nagydíjon a Sauber Forma-1-es alakulata – ezt állítja a gárda versenyzője, Nico Hülkenberg, aki végül a negyedik pozícióban zárta a vasárnapi futamot.


Messze erőn felül teljesített a múlt hétvégi Koreai Nagydíjon a Sauber Forma-1-es alakulata – ezt állítja a gárda versenyzője, Nico Hülkenberg, aki végül a negyedik pozícióban zárta a vasárnapi futamot.

Hülkenberg a futam során az élcsapatok versenyzőivel harcolhatott, és olyan neveket utasított maga mögé, mint Lewis Hamilton, vagy éppen Fernando Alonso.

A 26 esztendős tehetség elárulta, a rajt előtt nem voltak biztosak abban, hogy képesek lesznek majd tartani a nagyok tempóját, ám olyan jól sikerült beállítaniuk az autót, hogy sikerült túlteljesíteniük Koreában.

„Tényleg túlteljesítettünk ezen a futamon” – mondta Hülkenberg. „Igazából nem kellett volna ezekkel az autókkal harcolnunk elöl, de mivel mindent jól összeraktunk és a pálya fontosabb pontjain gyorsak voltunk, sikerült.”

„Nem számítottunk erre, és folyamatosan hátrafele figyeltünk, hogy védekezzünk a McLarenekkel szemben, és azt is tudtuk, hogy Kimi [Räikkönen] és a Red Bull [Mark Webber] is érkezik.”

„De kaptunk ma egy lehetőséget, és két kézzel ragadtuk meg.”

Hülkenberg elismerte, óriási nyomással kellett megbirkóznia a futam során, hiszen világbajnokok próbálták legyűrni őt, végül azonban nem követett el hibát.

„Nagyon kemény és hosszú verseny volt, és óriási nyomás nehezedett rám. Amikor Hamilton elé kerültem, nem voltam biztos abban, hogy előtte tudok maradni, de tudtam, hogy ott a lehetőség, hiszen a kigyorsítások fenomenálisak voltak, és fantasztikus volt a végsebesség is.”

„Ezek a dolgok a KERS-rendszerrel együtt lehetetlenné tették, hogy megelőzzenek engem.”

Hirdetés

A Sauber versenyzője az egész futam során parádésan védekezett, a Lewis Hamiltonnal vívott csata közben pedig taktikusan hagyta, hogy ellenfele az 1-es kanyarban közel kerüljön hozzá, ezáltal ugyanis ő a lehető legjobban tudott rágyorsítani a hosszú egyenesre.

„Az ember ilyenkor elkap egy ritmust, látja, hogy hol gyorsabb a másik, ismeri az erősségeit és a gyengeségeit, és aztán pontosan tudja, mit kell tennie” – magyarázta Hülkenberg.

„Az első szektorban minden arról szól, hogy jól tudj kigyorsítani a hosszú egyenesre, utána pedig már nagyon nehéz előzni. Lewis folyamatosan ott nyomult mögöttem a 3-as szektorban, néha nagyon közel került.”

„Azt gondoltam, «az ő autóját a piszkos levegő sem zavarja», egyszerűen lenyűgöző volt, milyen közel tudott kerülni hozzám az utolsó kanyarban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!