Hülkenberg: Erre nem számítottunk

Nico Hülkenberg, a Force India versenyzője meglepődött, hogy sikerült a nyolcadik rajthelyet megszereznie a mai időmérő edzésen.


Nico Hülkenberg, a Force India versenyzője meglepődött, hogy sikerült a nyolcadik rajthelyet megszereznie a mai időmérő edzésen.

Hülkenberg elmondta, nem számítottak rá, hogy ennyire elöl fognak végezni, habár azzal tisztában volt a csapat, hogy ezen a pályán valamivel erősebb teljesítményt nyújthatnak a megszokottnál.

„Jól mentek a dolgok számunkra. De el kell mondanom, hogy ez az eredmény elég váratlanul jött – ennek ellenére természetesen boldog vagyok az időmérő miatt.”

„Ezen a pályán a Force India mindig is erős volt. Sok a kemény féktáv, illetve megfelelő tapadást igényel. Ez úgy tűnik, jobban fekszik nekünk, mint más pályák.”

A német versenyző elárulta, az autón nem hajtottak végre változásokat a Kínai Nagydíj óta, éppen ezért lepte meg őket a nyolcadik pozíció – azonban nagyon örülnek, hogy így alakult a szombati napjuk.

„Ez pontosan ugyanaz az autó, ami Sanghajban is volt. Valószínűleg az időjárási, valamint a pályakörülmények játszottak a kezünkre.”

A versenyen nehéz küzdelemre számít Hülkenberg, hiszen biztos benne, hogy a rajtnál Carlos Sainz, Romain Grosjean, valamint csapattársa, Sergio Perez is támadni fogja őt.

„Nagyon kemény verseny lesz holnap, mert sok gyors autó van mögöttem, amelyek nyomást gyakorolhatnak rám, de a tegnapi versenyszimulációnk nem volt rossz. Érdekes harc lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!