Hülkenberg: Ez egy érzelmi hullámvasút

Nico Hülkenberg, Racing Point, British Grand Prix 2020, Silverstone
Fotó: Racing Point
Nico Hülkenberg számára rendkívül izgalmasan alakultak az elmúlt napok, azonban a vasárnapi verseny előtt óriási csalódás érte: motorhiba miatt el sem tudott rajtolni.

Hülkenberg a 13. rajtpozícióból várhatta volna a piros lámpák kialvását a vasárnapi Brit Nagydíjon, azonban a futam előtt kiderült: a német nem fog tudni elrajtolni, az autót ugyanis egyszerűen nem tudták elindítani

„Ez őrület, nem?” – kezdte nyilatkozatát Hülkenberg a Sky Sportsnak. „Ez valahogy belepasszol ebbe a néhány őrült napba, amit mostanában megéltem. De természetesen ez számomra és a csapat számára is csalódást jelent.”

A motorral akadt valami probléma. Nem sikerült elindítanunk az autót, így nem tudtunk kihajtani a bokszból. Ez nagyon csalódást keltő probléma. Vizsgáljuk, hogy mi történt, de még nem tudjuk” – folytatta. 

Hülkenberg – Sergio Perez pozitív koronavírus-teszteredményét követően – csütörtökön értesült róla, hogy lehetőséget kap hétvégén, így meglehetősen zsúfolt napjai voltak. 

Ez egy érzelmi hullámvasút volt csütörtök óta. Ez, hogy nem indulhattam a versenyen, egy mélypont a csapatnak és nekem is, a lehető legrosszabb forgatókönyv.”

Egyelőre még nem tisztázott, hogy a jövő heti 70. Évforduló Nagydíjon Sergio Perez elindulhat-e – amennyiben nem, úgy biztosan újra Hülkenberget ültetik a helyére. 

„A következő hétvége még nem biztos” – mondta a német. „Néhány napot még várni kell. Ha lesz következő alkalom, akkor a mai verseny fontos lett volna, hogy tapasztalatot szerezzek, és az autót jobban megismerjem, különösen versenykörülmények között. Ez veszteség természetesen, de ez van. Meglátjuk, mit hoz a következő hétvége.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!