A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg: Fizikailag is sokkal jobban éreztem magam az autóban

Újra lehetőséget kap a hétvégi Forma-1-es nagydíjon Nico Hülkenberg: a német pilóta az első edzésnapot követően máris sokkal jobban érzi magát az autóban, mint múlt héten.

Sergio Perez koronavírus-tesztje újra pozitív lett, ezért péntek délelőtt kiderült, Hülkenberg kap lehetőséget a Racing Pointtól a 70. évforduló Nagydíján. A német pilóta múlt héten már beült Perez helyére, azonban a versenyen nem tudott elindulni, mert a rajt előtt motorproblémák merültek fel az autónál. 

Most tehát új lehetőség előtt áll Hülkenberg, és máris felkészültebbnek érzi magát, mint múlt héten. 

„Az elmúlt néhány napot kihasználtuk, hogy felkészüljünk, amennyire csak lehet” – mondta. „Kétszer ültem a szimulátorban, és ez határozottan segített. Kipróbáltunk néhány dolgot az autóval, a beállításokkal, és úgy gondolom, választ kaptunk néhány kérdésre. Elég könnyen végigmentünk a mai programon, így minden jó volt.

Hülkenberg elmondta, a mai szabadedzések sokkal jobban alakultak számára, mint az elmúlt héten, és ez annak is köszönhető, hogy a Brit Nagydíjon már néhány kört meg tudott tenni az autóval, illetve annak is, hogy a pénteki program a várakozásaiknak megfelelően zajlott. 

A német pilóta számára múlt héten az is nehézséget okozott, hogy tavaly ült utoljára Forma-1-es autóban, így a fizikailag sem volt felkészülve az F1-es erőhatásokra, most azonban már jobban érezte magát a versenygépében.

„Nyilván sokkal inkább hozzászoktam a helyzethez az autóban. Sokkal jobban tudom, mire számítsak, mint egy héttel ezelőtt. Sokkal inkább otthon éreztem magam. Fizikailag is sokkal jobb volt, és összességében sokkal jobban sikerült ez a péntek.

„Jól éreztem magam, és a tempó is rögtön megvolt. A lágyabb gumival nem volt tiszta köröm, különösen az utolsó kanyarban veszítettem egy kis időt. De nagyon elégedett vagyok és magabiztos az autóval kapcsolatban, ennek nagyon örülök. És úgy gondolom, határozottan építkezhetünk erre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!