Friss hírek

Hülkenberg: Ha vége az F1-es karrieremnek, el kell fogadnom

Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője nem lát esélyt arra, hogy amennyiben jövőre nem kap ülést a Forma-1-ben, úgy 2021-ben visszatérjen a királykategóriába.

Hülkenberg 2010-ben mutatkozott be a Williams színeiben, majd egy évet töltött tesztversenyzőként a Force Indiánál, mielőtt 2012-ben visszatért állandó pilótaként a Forma-1-be. 

Ezt azonban már „nagyon nehéz lenne” megismételni Hülkenberg szerint: „A karrierem kezdetén, 2010 után ez még lehetséges volt. De most, a karrierem vége felé? Kétlem. De soha ne mondd, hogy soha.”

Hülkenbergnek egyelőre nincs versenyzői ülése a következő szezonra, azonban a német még nem adta fel a reményt. 

„Néha gyorsan mennek a dolgok a Forma-1-ben. De lehetetlen előre megjósolni. Jelenleg nincs újdonság, semmi nem változott. Kicsit tovább tart a dolog, mint reméltem” – mondta. 

A 2020-as szezonra már csak az Alfa Romeónál és a Williamsnél van szabad hely, azonban az előbbi istállónál Antonio Giovinazzi, utóbbinál pedig Nicholas Latifi tűnik a befutónak. 

Hülkenberg nemrégiben úgy nyilatkozott, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondta neki, „ne hívja többet”, ezzel rövidre zárva esélyeit. A német elmondta, ez nem volt részéről egy komoly mondat, a média mégis így tálalta.

„Ez egy vicc volt, amit félreértettek. Mi nagy haverok vagyunk!” – mondta vigyorogva Hülkenberg. „De a Red Bullnál nem látom most az esélyeket.” 

„Néha azt mondják, hogy kételkedem abban, hogy a Forma-1-ben maradhatok. De ez nem így van! Szeretem a Forma-1-et, a versenyzést. Szeretném folytatni. De ha nem sikerül, akkor sajnos ez van. Akkor el kell fogadni. Volt tíz jó évem hullámvölgyekkel, mindenfélét megéltem. Ha ez lesz, akkor ez lesz – ezzel kell majd együtt élnem.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!