Friss hírek

Hülkenberg: Higgyék el, a Renault sikeres lesz!

A Renault Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Nico Hülkenberg meg van győződve arról, a francia gyártóval sikereket fognak elérni az elkövetkezendő években.


A Renault Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Nico Hülkenberg meg van győződve arról, a francia gyártóval sikereket fognak elérni az elkövetkezendő években.

A német versenyző a Force Indiától szerződött át a Renault csapatához, melynek csapatfőnöke, Frederic Vasseur épp a minap jelentette be távozását.

Hirdetés
 

Hülkenberg úgy véli, az új szabályok komoly lehetőséget tartogatnak majd számukra.

„Azt gondolom, a szabályváltozások miatt egy kicsit megkeverednek idén a kártyák, szóval ez egy jó lehetőség lehet számunkra” – mondta a német tehetség a Forma-1 hivatalos weboldalának, az F1.com-nak nyilatkozva.

„Mi a Renault-nál nagyon keményen dolgozunk a felzárkózáson, hogy szerezni tudjunk néhány pontot. Természetesen mindenki nagyon izgatott amiatt, hogy a Renault-hoz szerződtem, akárcsak én magam. Nagyon izgatott és motivált vagyok, ugyanakkor viszont óvatosnak kell lennünk, hogy ne várjunk túl sokat magunktól. Keményen kell dolgoznunk – keményebben és jobban, hogy felzárkózzunk.”

A 29 esztendős versenyző kifejtette, azért távozott a Force Indiától, mert úgy érzi, a silverstone-i istállóval esélye sem lett volna arra, hogy a bajnoki címért harcoljon – ellentétben a Renault-val.

„A Force Indiával kötött hosszú „házasságom” után szükségem volt egy új „barátnőre”! A viccet félretéve: nagyon hálás vagyok a Force Indiának, és a legnagyobb békével távozom. A csapat történetének legjobb idényén vagyunk túl, miután a 4. helyen zártunk a konstruktőri bajnokságban.”

„Ugyanakkor meggyőződésem, hogy jól döntöttem azzal, hogy egy gyári csapathoz szerződtem az újabb sikerek reményében.”

„A Force Indiával mi voltunk a legjobbak a legjobbak mögött – a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött. De nem voltak meg az előfeltételek és a gyártók puszta ereje. A Force Indiánál kicsiből csináltunk valami nagyot. A Renault-nál a cél az lesz a következő pár évben, hogy igazi esélyesekké váljunk. Egy olyanná, mely a lehető legjobban ki tudja használni annak előnyeit, hogy egy nagy gyártót képvisel, hogy olyan sikeres legyen, mint a múltban. És higgyenek nekem, sikeresek leszünk!”

A pletykák szerint Nico Rosberg visszavonulása után a Mercedes csapata Hülkenberget is megkereste, ő azonban akkor már aláírt szerződéssel rendelkezett a Renault-val. Ezzel kapcsolatban a német elárulta: „Mivel a helyzet az utolsó utáni pillanatban alakult ki, nem került szóba semmilyen módon a csapatváltás, mivel már szerelembe estem új „barátnőmmel”, a Renault-val.”

„Kétségkívül kár, hogy Nico nem tér vissza, hogy megvédje a címét. De meggyőződésem, hogy tudja, mit csinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!