Hülkenberg is esélyes Schumacher ülésére - F1VILÁG.HU

Hülkenberg is esélyes Schumacher ülésére

HIRDETÉS
Komoly esélyese lett a Haas egyik ülésének 2023-ra Nico Hülkenberg – a német pilóta honfitársa, Michael Schumacher helyét veheti át a következő Forma-1-es idényben.
Portrait, Miami International Autodrome, GP2205a, F1, GP, USA
Nico Hulkenberg, Aston Martin

Schumacher jelenleg érvényes szerződése a szezon végén jár le az amerikai istállónál, egyelőre pedig még nem született döntés azzal kapcsolatban, hogy jövőre is a csapatnál maradhat-e. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner Monzában elárulta, sok versenyző szerepel a listájukon – és megerősítette, Hülkenberg is köztük van.

„Mindenki, akinek szuperlicence van, rajta van a listán” – mondta a Motorsport.com című internetes portálnak. „Azt gondolom, ő is esélyes, ahogy mindenki más, hiszen van szuperlicence, versenyzett már az F1-ben, és tapasztalt.”

„Hiszen senki olyat nem lehet megszerezni, aki jelenleg versenyez, amennyiben az ember változtatni szeretne. Ki kell várni, hogy mi a legjobb döntés.”

Hülkenberg a hírek szerint az Alpine ülésére is esélyes – a rutinos pilóta utoljára idén, a szezon elején versenyzett az F1-ben, amikor Sebastian Vettelt helyettesített az Aston Martinnál Bahreinben és Szaúd-Arábiában.

Az Olasz Nagydíj pénteki nyitóedzésén egyébként Schumacher autóját Antonio Giovinazzi vezette, Steiner azonban azt mondja, ez a Ferrari kérésére volt.

„Egyesek túl sokat látnak bele. A Ferrari megkért minket, hogy használjuk a tartalékversenyzőjüket, szóval nem arról volt szó, hogy ’most le kell tesztelnünk őt, és levonjuk a következtetéseket” – magyarázta. „Nagyon jó munkát végzett, soha nem vezetett még ilyen új generációs autót. Azonnal játékban volt, nagyon jól helytállt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!