Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg: Jó lenne, ha magam mögött tudnám tartani Verstappent

Nico Hülkenberg azt mondja, „meglepődött” azon, hogy sikerült elcsípnie a 3. rajthelyet a Forma-1 70. évfordulós Nagydíján. A német azt mondja, jó lenne, ha maga mögött tudná tartani Max Verstappent, de számára a lényeg az, hogy jó versenyt fusson vasárnap.

A német versenyző ezen a hétvégén is a koronavírusos Sergio Perezt helyettesíti, nem is akárhogyan: a szombati kvalifikáción parádés teljesítményt nyújtott, és a két Mercedes mögött a 3. helyen zárt.

A német elárulta, félt attól, hogy agresszív próbálkozása közben megsérült autója a Q2-ben.

„Őrületes 7-8 nap volt ez! Tavaly a csúcspont a visszatérés volt, a mélypont pedig az, hogy nem indulhattam, úgyhogy elég extrém volt!” – mondta Hülkenberg a szombati időmérő után.

„Ez a hétvége nyilván sokkal jobbnak tűnik az autóban, sokkal felkészültebb vagyok.”

„Az időmérő viszont így is trükkös volt. A Q2-ben megnehezítettem a saját dolgomat egy kicsit, féltem is attól, hogy ártottam az autónak.”

„Aztán a Q3-ban csak leszegtem a fejem, és beleadtam apait anyait. Hogy őszinte legyek, egy kicsit meglepődtem ezen az eredményen, de nyilván csak egy nagy vigyor van az arcomon.”

„A Q3-ban nem sokat gondolkoztam, beleadtam mindent, mindent kisajtoltam az autóból, a gumikból és magamból.”

„Nem számítottam ennyire jó eredményre. Az egykörös tempónk végig jó volt, magabiztos voltam, hogy bejutunk a top 10-be. De nem igazán számítottam a 3. helyre, és nem is vártam el, hogy őszinte legyek.”

Hülkenberg hozzátette, tudja, nagyon nehéz dolga lesz a vasárnapi versenyen, főleg, hogy Max Verstappen rajtol mellőle a második sorban.

„Bár szeretném azt mondani, hogy magam mögött tudom tartani, nyilván nagyon nehéz lesz, de ki tudja? Úgy érzem, remek az autó, és sikerült felvennem a ritmust. Nehéz erre válaszolni, és nyilván elég spekulatív. De számomra nem is igazán erről szól, hanem arról, hogy jó versenyt fussak, és pontokat szerezzek a csapatnak.”

Arra a kérdésre, hogy a szombati eredmény mennyire növeli esélyeit arra, hogy főállásban újra F1-es versenyző legyen, Hülkenberg így felelt: „Még csak szombat van, és nyilván van egy vasárnap, és az számít igazán. Persze remek apró csúcspont ez, de még nincs itt az ideje az ünneplésnek, hiszen vasárnap lesz a nagy nap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!