Friss hírek

Hülkenberg jobban bírta első tesztnapját, mint várta

Elfáradt ugyan, de fizikailag jobban bírta a Haas csapatánál eltöltött első tesztnapját Nico Hülkenberg, mint arra számított.

A német pilóta 2023-ban újra állandó tagja lesz a Forma-1 mezőnyének, miután az amerikai istállónál Mick Schumacher helyét veszi át. A 35 esztendős versenyző kedden először tesztelhetett a Haas idei versenyautójával, és összesen 105 körig jutott Abu Dhabiban.

Hülkenberg és a csapat számára a fő feladatot a 2023-as évre tervezett abroncsok megismerése jelentette, a német pilótának viszont természetesen újra vissza kellett rázódnia. A nap végén elégedetten nyilatkozott – azt mondja, jobban bírta, mint várta.

Hirdetés
 

„Remek munkanap volt, sokat köröztünk, rengeteg adatot gyűjtöttünk – ez volt a cél” – mondta a német versenyző. „Sikeresen teljesíteni tudtuk a programunkat.”

„Sok mindenen kell még átrágnunk magunkat, rengeteg mindent kell elemeznünk a következő pár hétben. Ez a nap a 2023-as abroncsokkal kapcsolatos tanulásról szólt, a karakterisztikájuk megismeréséről, és az efféle tesztnapokon egy kicsit több idő jut arra, hogy kipróbálj bizonyos dolgokat.”

„Elégedett vagyok a tesztnappal. A nap vége felé egy kicsit azért elfáradtam, de, hogy őszinte legyek, jobban bírtam, mint vártam – ez pedig jó. Most van három hónapom a kőkemény felkészülésre. Van már egy tervem, és tudom, mit kell tennem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hülkenberg jobban bírta első tesztnapját, mint várta
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!