A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg két F1-es csapattal is tárgyal

Két Forma-1-es csapattal is tárgyalásokat folytat a 2021-es szezon vonatkozásában Nico Hülkenberg, aki az elmúlt két versenyen a koronavírusos Sergio Perezt helyettesítette.

A német pilóta tavaly távozott az F1-ből, miután csapata, a Renault nem hosszabbította meg szerződését. Hülkenberg már akkor jelezte, szeretne visszatérni a száguldó cirkuszba, arra azonban talán még ő sem gondolt, hogy mindössze három versenytől kell távol maradnia, mielőtt újra versenyautóba ül.

A rutinos versenyző a Brit Nagydíjon, illetve az ugyancsak Silverstone-ban megtartott 70. évforduló Nagydíján kapott lehetőséget a Racing Point csapatától, miután az istálló állandó versenyzőjéről, Sergio Perezről kiderült, megfertőződött a koronavírussal.

Hülkenberg az első brit versenyen kuplunghiba miatt nem tudott elrajtolni, a második versenyhétvégén viszont a 3. rajtkockát csípte el, a futamon pedig a 7. helyen ért célba.

A Racing Point csapata arra számít, az előttünk álló spanyolországi versenyhétvégén már újra Sergio Perez vezeti autóját – Hülkenberg viszont továbbra is készenlétben marad, hétfőn pedig az istálló silverstone-i szimulátorában dolgozott.

A 32 esztendős versenyző az Auto Motor und Sport című lapnak adott interjúban elárulta, továbbra is bízik abban, hogy újra állandó tajga lesz a Forma-1 mezőnyének.

„A megnövekedett reménykedés túlzó lenne, de egy ideje egyeztetek két csapattal” – mondta Hülkenberg.

„Azt nem tudom, hogy változott-e bármi is az elmúlt hétvégén. Úgy érzem, hogy nem. Akik ott vannak, jól ismernek engem, és nem befolyásolja őket egyetlen hétvége. Van esély, de eltart még egy darabig a dolog.”

Hülkenberg azt mondja, kétségkívül a Racing Point a leggyorsabb autó, amit valaha vezetett, ám hozzátette: „Nehéz összehasonlítani őket. Az autók az elmúlt 10 évben nagyon különbözőek voltak.”

„Ez a generáció teljesen más, mint a 2010 és 2014 közötti. Minden autó más érzéseket vált ki az emberből. Olyan, mintha az almát próbálnánk a naranccsal összehasonlítani. De egy körön a Racing Point a leggyorsabb, amit valaha vezettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!