Friss hírek

Hülkenberg kijelentette, szeretne visszatérni a Forma-1-be

A lehető leghamarabb szeretne visszatérni a Forma-1-be a Renault csapatától a tavalyi szezon végén kiebrudalt Nico Hülkenberg.

A német versenyző helyét Esteban Ocon vette át a francia istállónál, Hülkenberg pedig nem talált ülést magának másik istállónál, így távoznia kellett a száguldó cirkuszból.

A rutinos versenyző viszont nem mondott még le az F1-ről – szeretne már 2021-ben visszatérni.

„A tesztek idején eléggé ki voltam kapcsolva. Ráadásul Európán kívülre utaztam, és nem is igazán követtem az eseményeket, hogy őszinte legyek” – mondta a CNN-nek Hülkenberg.

„De aztán felzárkóztam, és beszéltem is néhány Forma-1-es emberkével, hogy megtudjam, mi a helyzet. Nyilván senki nem ül most nagyon versenyautóban, de én már Abu Dhabi óta azt érzem, hogy szeretnék visszatérni ehhez a jövőben, a közeljövőben. De nyilván mindannyian arra várunk, hogy ez megtörténjen.”

Hülkenberg korábban a Williamsnél, a Saubernél [most Alfa Romeo] és a Force Indiánál [most Racing Point] is versenyzett, ám hogy mely csapattal tervezi a visszatérést, azt „még nem tudni”.

„Nagyon rajta vagyok, ez a célom. De jelenleg nyilván nagyon nehéz még megmondani. Rengeteg tényező játszik szerepet, és most egyébként is minden a feje tetejére állt.”

„De kapcsolatban maradok bizonyos emberekkel. Még túl korán van. De ha lehetőség kínálkozik, meg fogom ragadni. Ha egy jó lehetőségről lesz szó, ami izgalommal tölt el, akkor küzdeni fogok érte.”

Hülkenberg mindazonáltal azt mondja, csak azért nem fog visszatérni, hogy a mezőny végén kullogjon egy gyenge autóval.

„Nyilván nem a győzelmekről beszélek, de legalább kapjak valamit, amivel dolgozni tudok – egy autót, egy lőszert, amivel legalább a top 10-ért harcolhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!