Hülkenberg kijelentette, szeretne visszatérni a Forma-1-be

Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team in the FIA Press Conference. Italian Grand Prix, Thursday 5th September 2019. Monza Italy.
Fotó: Renault
A lehető leghamarabb szeretne visszatérni a Forma-1-be a Renault csapatától a tavalyi szezon végén kiebrudalt Nico Hülkenberg.

A német versenyző helyét Esteban Ocon vette át a francia istállónál, Hülkenberg pedig nem talált ülést magának másik istállónál, így távoznia kellett a száguldó cirkuszból.

A rutinos versenyző viszont nem mondott még le az F1-ről – szeretne már 2021-ben visszatérni.

„A tesztek idején eléggé ki voltam kapcsolva. Ráadásul Európán kívülre utaztam, és nem is igazán követtem az eseményeket, hogy őszinte legyek” – mondta a CNN-nek Hülkenberg.

„De aztán felzárkóztam, és beszéltem is néhány Forma-1-es emberkével, hogy megtudjam, mi a helyzet. Nyilván senki nem ül most nagyon versenyautóban, de én már Abu Dhabi óta azt érzem, hogy szeretnék visszatérni ehhez a jövőben, a közeljövőben. De nyilván mindannyian arra várunk, hogy ez megtörténjen.”

Hülkenberg korábban a Williamsnél, a Saubernél [most Alfa Romeo] és a Force Indiánál [most Racing Point] is versenyzett, ám hogy mely csapattal tervezi a visszatérést, azt „még nem tudni”.

„Nagyon rajta vagyok, ez a célom. De jelenleg nyilván nagyon nehéz még megmondani. Rengeteg tényező játszik szerepet, és most egyébként is minden a feje tetejére állt.”

„De kapcsolatban maradok bizonyos emberekkel. Még túl korán van. De ha lehetőség kínálkozik, meg fogom ragadni. Ha egy jó lehetőségről lesz szó, ami izgalommal tölt el, akkor küzdeni fogok érte.”

Hülkenberg mindazonáltal azt mondja, csak azért nem fog visszatérni, hogy a mezőny végén kullogjon egy gyenge autóval.

„Nyilván nem a győzelmekről beszélek, de legalább kapjak valamit, amivel dolgozni tudok – egy autót, egy lőszert, amivel legalább a top 10-ért harcolhatok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS