Hülkenberg: Leclerc túlságosan türelmetlen volt - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Leclerc túlságosan türelmetlen volt

HIRDETÉS
A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg azt mondja, Charles Leclerc túlságosan „türelmetlen és ambiciózus” volt akkor, amikor megpróbálta őt megelőzni a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon.
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team with the media.
Monaco Grand Prix, Wednesday 22nd May 2019. Monte Carlo, Monaco. Hülkenberg RTL

Leclerc az időmérős stratégiai hiba után a 15. helyről vágott neki a monte-carlói versenynek, a futam első felében pedig igyekezett minél hamarabb felzárkózni.

A monacói a Rascasse-ban egy határozott manőverrel maga mögé tudta utasítani Romain Grosjeant, majd ugyanott nem sokkal később Hülkenberget is megelőzte volna.

Eközben azonban Ferrarijának jobb hátuljával nekiütközött a korlátnak, majd Hülkenberg versenyautójának is. A baleset következtében Leclerc autója olyannyira megsérült, hogy nem sokkal később fel kellett adnia a futamot, Hülkenberg pedig defektet kapott.

Amikor a német versenyzőt arról kérdezték, Leclerc túl agresszíven próbálkozott-e, a német így felelt: „Igen, túlságosan.”

„Először is nagyon messziről szúrt be, ezért nem is igazán hagytam helyet. Ahogy láttam, hogy érkezik, próbáltam sportszerű lenni és nyitottam a kormányon, próbáltam hagyni neki egy kis helyet, hogy mindketten elférjünk.”

„De megpördült, és hozzáért az autómhoz. Nem mentem neki a falnak, vagy ilyesmi, de kivágta a jobb hátsó gumimat. Szóval szerintem túlságosan ambiciózus volt.”

Hülkenberg elárulta, szóltak neki rádión, hogy Leclerc korábban Grosjeant is megelőzte a Rascasse-ban, ezért számított a manőverre.

„Tisztában voltam vele, a mérnököm szólt. De versenyzőként mérlegelni kell a lehetőségeket, tudni kell, mi számít igazi lehetőségnek, és mi nem. Szerintem egy kicsit türelmetlen volt ezúttal. Nyilván frusztrált volt a szombaton történtek miatt, és szeretett volna átjutni a mezőnyön. De ez Monaco.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!