Hülkenberg: Lennék olyan jó, mint Hamilton

A Force India versenyzője, Nico Hülkenberg elárulta, meg van győződve arról, hogy egy jó autóban ő is képes lenne felvenni a versenyt a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonnal.


A Force India versenyzője, Nico Hülkenberg elárulta, meg van győződve arról, hogy egy jó autóban ő is képes lenne felvenni a versenyt a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonnal.

Hülkenberg számára az elmúlt években nem jött össze az, hogy egy élcsapathoz szerződjön, noha állítólag többször közel került a tűzhöz – Felipe Massa távozása után például mindenben megállapodott a Ferrarival, az olaszok azonban végül mégis Kimi Räikkönennek szavaztak bizalmat.

A német versenyző kifejtette, továbbra is keményen harcol azért, hogy feljebb kerüljön a ranglétrán, és egy napon a futamgyőzelmekért, majd bajnoki címekért harcoljon.

„Azzal az egyértelmű céllal érkeztem meg a Forma-1-be, hogy versenyeket nyerjek – majd bajnoki címet” – mondta Hülkenberg.

„Minden egyes versenyző számára ez az elsődleges cél. De tudjuk azt is, hogy ezen cél eléréséhez megfelelő eszközökre van szükség – tehát egy jó autóra.”

„Aki ismer, tudja, hogy egy harcos vagyok, hogy tovább harcolok, és várok a lehetőségre.”

Amikor a Force India versenyzőjét arról kérdezték, egy Mercedesben tudna-e olyan jó teljesítmény nyújtani, mint Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg, pillanatnyi gondolkodás után így felelt: „Igen.”

Hülkenberg kifejtette, sajnos továbbra is igaz a Forma-1-re az, hogy a tehetségen felül bizony az anyagi háttér is rengeteget nyom a latba akkor, amikor egy élcsapathoz való szerződésről van szó.

„Általában minden Forma-1-es versenyző elég jó. Csupán a részletek különböztetnek meg minket egymástól – ezen a ponton kerül szóba a piaci érték. Néhány csapatnak pedig egyszerűen vastagabb pénztárcája van, és megengedheti magának azt, hogy komoly összegeket fizessen ki a versenyzőinek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!