Hülkenberg: Majdnem becsokiztam, amikor Albon kicsúszott előttem! - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Majdnem becsokiztam, amikor Albon kicsúszott előttem!

HIRDETÉS
Nem sokon múlt, hogy el tudta kerülni Alex Albon kicsúszó versenyautóját a múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíjon Nico Hülkenberg. A német pilóta azt mondja, nagyon ijesztő volt az incidens, és örül, hogy nem lett komoly baj.
Alexander Albon (THA) Williams Racing FW45 crashed out of the race.
Australian Grand Prix, Sunday 2nd April 2023. Albert Park, Melbourne, Australia.

Albon rögtön a verseny elején, a melbourne-i pálya 6-os kanyarjában veszítette el uralmát Williamse felett, majd nagy sebességgel a gumifalnak csapódott, ahol aztán félig-meddig visszacsúszott a pályára. Csak a szerencsén múlt, hogy a mögötte érkező versenyzők el tudták kerülni a balesetet. A versenyirányítás előbb a biztonsági autót küldte pályára, majd úgy döntött, piros zászlókkal megszakítja a futamot.

Nico Hülkenberg egyike volt azon pilótáknak, akik szinte közvetlenül Albon mögött autóztak a becsapódáskor. A Haas versenyzője a verseny után azt mondta, nagyon ijesztő pillanat volt, amikor elszáguldott az összetört Williams mellett.

„Komolyan mondom, hogy majdnem becsokiztam babban a pillanatban! Nagyon ijesztő volt. Hála az égnek nem történt semmi. De az ilyen az rémálom. Megérkezni vakon egy kanyarba egy utcai pályán” – mondta a német pilóta. „Ez egy nagyon rossz típusú baleset volt: elveszítette az autó hátulját, ütközött, majd visszacsúszott a pályára. És mivel sóderágy volt ott, nagy volt a por, szóval nem sokat lehetett látni.”

„Azt hiszem, Pierre [Gasly] volt előttem, ő volt az első autó, én pedig a második, és nincs sportbíró a világon, aki ilyen gyorsan reagálni tud. Nem voltak sárga zászlók, csak a porfelhőt láttam, és azt, hogy repülnek a kavicsok, szóval nem az ideális íven fordultam, egy kicsit szélesebben vettem a kanyart.”

„De szerintem így sem sokon múlt, hogy elkerültem – rögtön üvöltöttem is a rádión, hogy küldjék be a biztonsági autót, és hogy veszélyes helyzet volt.”

Hülkenberg végül a 7. helyen zárta a kaotikus versenyt, így megszerezte első pontjait a szezonban.

„Őrült verseny volt, sok minden történt. Nyilván a piros zászlóval volt egy ingyen kiállásunk, ez a kezünkre játszott” – magyarázta. „Aztán elég magányosan telt a verseny, csak követtem az elöl autózókat, aztán védekeztem Landóval [Norris] szemben. Kicsit küszködtem a gumikkal, sajnos nem tudtam megvédeni a pozíciómat.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!