Hülkenberg: Már nem rajtam múlik, hogy az F1-ben maradok-e

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team on the grid. Hungarian Grand Prix, Sunday 4th August 2019. Budapest, Hungary. Hülkenberg
Fotó: Renault
Nico Hülkenberg bevallotta, most, hogy a Haas csapata meghosszabbította Romain Grosjean szerződését a 2020-as Forma-1-es szezonra, nem rajta múlik, hogy a száguldó cirkuszban maradhat-e.

A német versenyzőnek az idei szezont követően távoznia kell a Renault csapatától, a francia istálló ugyanis még Belgiumban bejelentette, a következő idénynek a Daniel Ricciardo – Esteban Ocon párossal vág neki.

Hülkenberg abban bízott, a Haasnál esélye lehet a 2020-as szezonra, és a csapatot irányító Günther Steiner is úgy nyilatkozott, vagy Grosjeannal hosszabbítanak, vagy a németet ültetik egyik versenyautójukba.

Az amerikai istálló végül csütörtökön jelentette be, 2020-ban is változatlan felállással vágnak neki a világbajnoki sorozatnak – ez pedig igencsak nehéz helyzetbe hozta Hülkenberget.

„Szerintem önök is látják és pontosan tudják, mely ülések elérhetőek, és melyek nem. Azt gondolom, teljesen nyilvánvaló” – mondta a rutinos pilóta Szingapúrban. „Jelenleg nem az én irányításom alatt van a dolog, kicsúszott a kezeim közül.”

„Több időre van szükségünk. Azt gondolom, vannak még lehetőségek és reális esélyek, de ebben a játékban soha nem lehet biztos az ember.”

Arra a kérdésre, hogy csalódott-e a Haas döntése miatt, Hülkenberg így felelt: „Nem, mert nem hajtottam erre a megállapodásra, nem is haladtunk előre, nem állapodtunk meg – nem jöttünk össze a Haasszal.”

„A Haas kétségkívül egy opció volt és tárgyaltunk is, ez nyilván nem titok. De egyszerűen csak nem jött össze ez alkalommal, nem tudtunk megállapodni.”

Hülkenberg számára az Alfa Romeo lehet még opció, mely csapatot Frederic Vasseur irányítja. A francia szakember korábban, az alsóbb kategóriákban Hülkenberg főnöke volt.

„Sok éve jól ismerjük egymást, nyilván ő az, aki idehozott a Renault-hoz, vele állapodtam meg. Gondolom, ez ártani nem árt.”

A német versenyző esetében egykori csapata, a küszködő Williams is szóba jöhet, ám az F1VILÁG.HU úgy tudja, az idény végén távozó Robert Kubica helyét Nicholas Latifi veszi majd át.

„Csak úgy akarom folytatni az F1-ben, ha van is értelme” – mondta Hülkenberg.

„Jó megállapodásnak kell lennie. Nem vágyom arra, hogy csak úgy itt legyek az F1-ben, és elfogadjak bármit. Nem arról van szó, hogy nem tisztelem a Williamst, csupán globálisan értem ezt a dolgot. Ez a legfontosabb dolog számomra.”

Hülkenberget egyébként a Red Bull-lal is összefüggésbe hozták már, noha az energiaital-gyárosok többször leszögezték, saját versenyzőik közül válogatnak majd 2020-ra.

„Nem tudnék nemet mondani arra az autóra!” – vallotta be Hülkenberg.

„Nyilván nagy kihívás lenne. Jól tudjuk, Max [Verstappen] egy gyilkos, ő az egyik leggyorsabb.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!