Hülkenberg már pályafutása megmentésén fáradozik

Német médiajelentések szerint Nico Hülkenberg minden erejével azon van, hogy biztosítsa szerződésének kiterjesztését jelenlegi csapatával, a Sauberrel – így tudja ugyanis csak megmenteni Forma-1-es pályafutását.


Német médiajelentések szerint Nico Hülkenberg minden erejével azon van, hogy biztosítsa szerződésének kiterjesztését jelenlegi csapatával, a Sauberrel – így tudja ugyanis csak megmenteni Forma-1-es pályafutását.

A 26 esztendős tehetség szolgálataira több élcsapat is igényt tartott korábban, úgy tűnik azonban, a szerencse ismét elszegődik mellőle.

Hülkenberg még a nyáron mindenben megállapodott a Ferrarival arról, hogy ő veszi majd át a távozó Felipe Massa helyét – a szerződésről már csupán a felek aláírása hiányzott, amikor a Scuderia bejelentette, helyette inkább korábbi világbajnokát, Kimi Räikkönent igazolja le a 2014-es évadra.

A német versenyző eztán a Lotusszal kezdett tárgyalásokba, és állítólag itt is minden menetrendszerűen zajlott – a probléma csupán az volt, hogy az enstone-i gárda nagy nehézségek árán sem tudta még tető alá hozni megállapodását új befektetőjével, a Quantum Motorsports nevű vállalattal.

Bár ez az együttműködés biztosítani tudná a csapat hosszú távú jövőjét, azt sem szabad elfelejteni, hogy amennyiben mégsem sikerül megállapodniuk a feleknek, úgy akár a Lotus jövő évi fejlesztései is komoly veszélybe kerülhetnek, ami miatt a csapat fizetős versenyző szerződtetésére szorulhat.

A Bild című német lap értesülései szerint egyre biztosabb, hogy jövőre Pastor Maldonado lesz Romain Grosjean csapattársa a brit-francia alakulatnál, a venezuelai versenyző ugyanis fő támogatója, a PDVSA révén jelentős szponzori pénzekkel érkezhet a csapathoz.

Ezzel pedig Nico Hülkenberg rémálma válik valóra, aki most a legfrissebb hírek szerint már lényegében pályafutása megmentésén fáradozik. A Bild ugyanakkor cikkében leírja, a német pilóta továbbra is több vasat tart a tűzbe, hallani ugyanis olyan pletykákat, melyek szerint Fernando Alonso a McLaren kedvéért elhagyhatja a Ferrarit. Ha pedig valóban így lesz, Hülkenberg ismét képbe kerülhet Maranellóban.

A korábban a Williamsnél és a Force Indiánál is megfordult versenyző természetesen folyamatos tárgyalásban áll jelenlegi csapatával, a Sauberrel is, és állítólag arra is esély van, hogy visszatér az indiai kiscsapathoz

A pilóta menedzsere, Werner Heinz kijelentette, még semmit sem írtak alá, a Bild azonban úgy tudja, egyre kockázatosabb játék Hülkenberg számára, kinek most már a legjobb opció a Sauber lehet 2014-re.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!