Hülkenberg: Mindenki sötétben tapogatózik egyelőre - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Mindenki sötétben tapogatózik egyelőre

HIRDETÉS

Nico Hülkenberg szerint továbbra is lehetetlen megjósolni, miképp alakulnak majd az erőviszonyok a Forma-1-ben az előttünk álló idény során.


Nico Hülkenberg szerint továbbra is lehetetlen megjósolni, miképp alakulnak majd az erőviszonyok a Forma-1-ben az előttünk álló idény során.

A német versenyző – aki tavalyi sauberes kitérője után tért vissza a Force Indiához – elárulta, egyelőre a teljes mezőny sötétben tapogatózik, csak a téli teszteken tudhatunk majd meg többet az erőviszonyokról.

„Izgalmas idők várnak ránk, de momentán nem sok mindent mondhatok” – mondta a 26 éves versenyző.

„Azt hiszem, most mindenki egy kicsit a sötétben tapogatózik az autó viselkedését illetően. Van még néhány kérdőjel, és szerintem addig nem is tudunk válaszolni minden kérdésre, amíg nem kezdünk el körözni a pályán.”

„Úgy gondolom, fontos, hogy alkalmazkodni tudjunk a vezetési stílusunkkal az adott körülményekhez. Ez nem könnyű, nagy kihívás lesz mindenki számára. A versenyzőknek ráadásul az üzemanyaggal is jól kell bánniuk, illetve minden mással is, de szerintem ez izgalmas. Korábban soha nem voltam még ilyen helyzetben egy szezont megelőzően, alig tudunk valamit arról, hogy mire számíthatunk.”

Hülkenberg rámutatott arra, nem bízhatják el magukat, hiszen bár a szabályváltozások kiugrási lehetőséget biztosíthatnak a kiscsapatok számára, jóval könnyebb hibázni is.

„A szabályok lehetőséget kínálhatnak, de kétirányú lehet a dolog, hiszen tényleg teljesen más regulák között kell versenyeznünk. Sok minden változik, főleg a motorokat illetően, szóval ebből a szempontból nehéz bármit is megjósolni. Meggyőződésem, hogy lesz lehetőség arra, hogy valami különlegeset csináljunk, viszont a hibázás veszélye is fennáll.”

Hülkenberg csapattársa 2014-ben a McLarentől kiebrudalt Sergio Pérez lesz majd. A német szerint izgalmas párbajt vívnak majd egymással házon belül a következő szezonban.

„Alig várom már, hogy együtt dolgozzam Checóval. Mindkettőnk számára kihívás lesz majd az új szezon: mindketten hasonlóan korai szakaszában járunk pályafutásunknak. Negyedik idényünket kezdjük meg, ki vagyunk éhezve a sikerre és nagyon motiváltak vagyunk.”

Hirdetés

„Érdekes lesz majd látni, hogy alakul a szezon. Versengés lesz majd köztünk, ez normális a csapattársak között. Biztos vagyok abban, hogy keményen hajtjuk majd egymást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!