HAMIL7ON
Lance Stroll, Racing Point and Nico Hülkenberg, Racing Point speak to the media

Hülkenberg: Nagy a csend a Red Bull háza táján

Hülkenberg: Nagy a csend a Red Bull háza táján

„Nagyon nagy a csend” a Red Bull jövő évi versenyzői ülése kapcsán – ezt nyilatkozta a minap Nico Hülkenberg, aki Sergio Perez mellett arra pályázik, hogy 2021-ben az energiaital-gyárosok versenyzője legyen a Forma-1-ben.

A Red Bull ugyanis mostanáig nem hosszabbította meg Alexander Albon szerződését, aki az idei szezonban nemigen tudta felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel.

Az osztrák istálló részéről többször is úgy fogalmaztak, ha a thai pilóta nem tudja megtartani helyét a következő idényre, vagy Nico Hülkenberget, vagy Sergio Perezt ültetika utójukba.

A Red Bull tulajdonában lévő Servus TV televíziós csatornának adott interjújában viszont Hülkenberg elárulta, „nagyon nagy a csend” az üggyel kapcsolatban.

„Természetesen bízom egy szép visszatérésben a jövőben, de nincs miről beszámolnom” – fogalmazott a német, aki idén 3 versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben, két alkalommal Sergio Perezt, egyszer pedig Lance Strollt helyettesítette a Racing Pointnál, igaz, egy futamon műszaki hiba miatt nem tudott elindulni.

„A jelentések lenyugodtak egy kicsit, és szerintem ez így is lesz addig, amíg tényleg tisztán nem látunk a dologgal kapcsolatban.”

Hülkenberg elárulta, több csapattal is kapcsolatban van, de a lehetőségek nyilván korlátozottak.

„A dolgok már a legtöbb csapatnál megszilárdultak. Ki vannak terítve a lapok. Két versenyen indulhattam el, és amennyire csak tudtam, kihasználtam azokat.”

„Aktívan nem vagyok érintett semmiben, de természetesen kapcsolatban állok azokkal az emberekkel, akik számítanak. De nem minden héten, nem minden nap.”

Arra a kérdésre, hogy mikorra várja a döntést, Hülkenberg így felelt: „Várom, hogy csak úgy megérkezzen. Elég nyugodtan kezelem. Nem rajtam múlik.”

„Ezért is vagyok készenlétben, ha úgy tetszik. És természetesen bízom abban, hogy lesz lehetőség a visszatérésére, amivel kapcsolatban nagyon motivált vagyok. De egy kis türelemre van még szükségünk a végleges döntésik.”

Hülkenberg azt mondja, nincs más választása, a lehető legfittebben kell tartania magát, hogy készen álljon a versenyzésre.

„A legutóbbi két alkalommal is teljesen váratlanul történt, rendkívül spontán volt. Természetesen nem számíthatok arra, hogy minden hétvégén így lesz, de megtörténhet. Tudjuk, hogy mennyire kiszámíthatatlan a mostani helyzet. Ezért kell egész egyszerűen fitten tartanom magam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!